Zeevisgroothandel Fix Fisch BV: Verwerking van de hele vis

Kabeljauw, zalm, makreel, garnalen, oesters, kreeft, zwaardvis en kaviaar, in totaal 450 soorten vis en aanverwante producten, op allerlei manieren bereid en afkomstig uit de hele wereld. Wie een ronde maakt door het pand van zeevisgroothandel Fix Fisch weet niet waar hij kijken moet, zoveel is er te zien. “We verkopen de hele vis, van kop tot staart.”

Op drukke dagen zijn er in het zelf ontworpen gebouw van Fix Fisch op het Rijnsburgse bedrijventerrein Klei-Oost een honderdtal medewerkers bezig met het snijden, fileren en inpakken van de vis. Per dag komt er circa 5000 tot 6000 kilo vis binnen, afkomstig van de Nederlandse visafslagen of rechtstreeks geïmporteerd uit onder andere Noorwegen, Denemarken, IJsland, Canada en Alaska. Deze vindt via Fix Fisch zijn weg naar horecagelegenheden, viswinkels en groothandelsbedrijven. Het gaat om bekende vissoorten als tonijn en zalm, maar ook om zeer exclusieve soorten als Chileense zeebaars uit Antarctica.

Luxe jachten
“Vijfentachtig procent van onze vis gaat naar Nederland en Duitsland. Zo beleveren wij aan vele restaurants in de Bollenstreek. De resterende hoeveelheid gaat naar andere landen in de wereld, onder andere naar het Caraïbisch gebied,” zegt eigenaar Arie van der Plas. “Sinds een jaar of vijf bevoorraden we daar de luxe jachten die aanmeren op de eilanden, met aan boord sterrenkoks, tientallen bemanningsleden en de eigenaren en huurders van deze schepen. We hebben onlangs een delegatie van het management van Google op een schip van vis voorzien. En twee maanden geleden hebben we ook aan president Trump vis geleverd toen hij in zijn vakantiewoning in het Caraïbisch gebied was.”

Snel schakelen
Voor alle vis die Fix Fisch levert, geldt dat de bestellingen binnen 24 uur op de plaats van bestemming zijn. Bij klanten in Nederland en Duitsland rijden de bestelbussen van Fix Fisch voor. Klanten op bestemmingen verder weg worden per vliegtuig bevoorraad. “Onze hoofdactiviteit is het verkopen van verse vis, naast onder andere diepvries- en gerookte vis,” legt Arie van der Plas uit. “Zes dagen per week. En daarbij maakt het niet uit of het een pakketje is van 1 kilo of een pallet van 500 kilo. Onze kracht is dat we snel schakelen en heel flexibel zijn. Als een chef-kok ons belt, leveren we het, als het nodig is binnen een uur. En verder onderscheiden we ons met een gevarieerd assortiment van zeer hoge kwaliteit, waarbij we rekening houden met de vangsttechnieken en de seizoenen. Hierdoor zijn klanten altijd verzekerd van kwalitatief betere en dikke vissen.”

Kop en staart
Fix Fisch combineert de activiteiten met duurzaamheid. “We voldoen aan alle eisen die de verschillende certificeer-instellingen aan ons stellen,” zegt Cor de Mooij, de technische man van Fix Fisch. “Een paar voorbeelden: we hebben led-verlichting en we hergebruiken de restwarmte uit onze koelinstallatie om onze vloeren te verwarmen. Verder hebben al onze auto’s zonnepanelen, zodat de vis bij iedere stop, gekoeld blijft. Ook scheiden we al ons afval. Zo worden o.a. onze piepschuimdozen gerecycled tot kunststof en de visgraten worden verwerkt tot visolie en diervoedsel. De kunst is om de hele vis te verkopen, van kop tot staart.”

Fix Fisch BV
Trappenberglaan 36
2231 MV Rijnsburg
T 071 – 403 51 99
E [email protected]
I www.fixfisch.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam