Zee en Zon nu permanent strandpaviljoen

De familie Van Duijn opende op 1 maart van dit jaar een nieuw permanent strandpaviljoen op het Katwijkse strand en meteen in het weekend erna ging de zon schijnen. “Er was geen plek meer te vinden, terwijl we toch 150 plaatsen meer hebben,” zegt Kees van Duijn junior glunderend. “Dat was dus een mooie test voor het hoogseizoen.”

Een ongedwongen, huiselijke ambiance. Die was er in het ‘oude’ Zee en Zon, maar Kees en Marian van Duijn en hun zonen Kees en Robin zijn erin geslaagd om die te behouden in het nieuwe paviljoen, waar op het terras nu plaats is voor 250 mensen, terwijl er binnen 160 gasten kunnen zitten. Dat was respectievelijk 190 en 70. “Er zijn al veel mensen wezen kijken, deels ook uit nieuwsgierigheid,” zegt Kees van Duijn jr. niet zonder trots. “Van hen krijgen we heel positieve reacties.”

Extra drankje
“We hebben zowel binnen als buiten voor een gezellige sfeer gezorgd, met bijvoorbeeld twee kachels op het terras, zodat onze gasten ook ’s avonds gezellig buiten kunnen zitten, om naar een mooie zonsondergang te kijken,” legt Kees van Duijn uit. “We merken dat meteen. Vorig jaar gingen mensen na het eten naar huis, nu blijven zij hangen en nemen ze nog een extra bakje koffie of een drankje.”

Dagjesmensen, toeristen en inwoners uit Katwijk en omgeving zijn de belangrijkste doelgroepen voor Zee en Zon, maar met de opening van het nieuwe strandpaviljoen zijn ook de mogelijkheden voor zakelijke gasten verruimd. Kees van Duijn: “We kunnen het paviljoen in twee delen opsplitsen, waardoor we een aparte ruimte hebben voor bedrijfsborrels, recepties en feestjes. We kunnen een barbecue verzorgen op het terras of binnen een lopend buffet aanbieden voor maximaal 120 personen. En verder is en blijft Zee en Zon een mooie locatie voor een gezellige vrijdagmiddagborrel en voor een lunch of een diner.”

Pieken
Wanneer is het seizoen geslaagd voor Kees van Duijn? “Als we het het gehele seizoen druk hebben. Natuurlijk zijn er pieken op zomerse dagen en tijdens evenementen als het Noordzeefestival, Koningsdag en de toeristenmarkt. Maar de bedoeling is dat het constant vol zit. Maar dat zal wel lukken. Vorig jaar liepen mensen regelmatig weg omdat het vol zat. Nu hebben we meer ruimte en hoeven we geen nee meer te verkopen. We zijn heel blij met wat we nu hebben en zien het als een uitdaging om alles goed op de rit te krijgen. Na het seizoen kijken we hoe het is gegaan, daarna gaan we nadenken over nieuwe dingen. Op ons verlanglijstje staat bijvoorbeeld nog het verhuren van strandbungalows.”

Strandpaviljoen Zee en Zon
Boulevard Zeezijde 19
2225 BB Katwijk
T 071 – 407 15 09
E [email protected]
I www.zeeenzon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *