Corrine’s Woon en Kadoshop: “Je moet blijven verrassen”

Sinds twee jaar verkoopt Corrine’s Woon en Kadoshop cadeaupakketten aan bedrijven in Katwijk en omstreken, onder andere aan Jongeneel, beheerder van meerdere tankstations in de regio. “Als ondernemer zoek je elke keer naar iets nieuws.” 

Wie de ruime en gezellige woon- en cadeauwinkel van ondernemer Corrine de Niet in Katwijk binnenstapt, kan er niet omheen. Meteen bij binnenkomst zie je een kast met mooi ingepakte pakketten, gevuld met leuke cadeautjes om weg te geven.

Cadeaupakket
“Ik verkoop deze cadeaupakketten aan particulieren maar ook aan bedrijven om als relatiegeschenk weg te geven,” zegt Corrine de Niet. “En sinds kort heeft Jongeneel Tankstations ze ook in het assortiment, voor klanten die op zoek zijn naar een passend geschenk voor iemand. Ik bied de pakketten aan in diverse prijsklassen en mooi gepresenteerd in folie met een strik erom. Het cadeaupakket is weer eens wat anders dan het bekende bloemetje. Vaak weet je niet wat je moet geven. Dan is dit een mooi alternatief.

En het leuke is dat dit, dankzij een kaartje met het adres van de winkel op de verpakking, regelmatig leidt tot bezoek aan mijn winkel, dus dat is een echte win-winsituatie. Mijn doel is om de cadeaupakketten in de toekomst aan meer zakelijke klanten te verkopen.”

Het cadeaupakket staat symbool voor de aanpak van Corrine, die doorlopend zoekt naar nieuwe dingen. In de tien jaar dat haar bedrijf bestaat, breidde het assortiment zich uit, onder andere met zijden bloemstukken, sieraden en babykleertjes. Ook geeft ze advies over de inrichting van woningen met woonaccessoires,

onder andere aan een verzorgingshuis voor ouderen in Katwijk. “Je zoekt elke keer naar iets nieuws. Je moet blijven verrassen, vandaar dat ik ook de inrichting van de winkel elke twee weken verander.”

Maat vol
“Tien jaar geleden ben ik begonnen in deze winkel,” zegt Corrine, die geassisteerd wordt door vier collega’s. “Daarvoor heb ik drie jaar vanuit huis verkocht. Toen de kassa op het fornuis in de keuken stond, was de maat vol. Toen dit pand vrijkwam, heb ik de gok gewaagd en ben ik begonnen, net voor de crisis uitbrak. Maar het is goed gegaan. We hebben voor ieder wat wils. Al vanaf vijf euro heb je een leuk cadeau om weg te geven.”

De winkelformule is een succes, mede dankzij de service. “We bezorgen gratis. Bij aankoop boven een bepaald bedrag geven we een cadeautje weg. En klanten nemen woonaccessoires op zicht mee. Ik laat de producten zien op Facebook en dat is een succes. Klanten tot in Leiden en Scheveningen komen er speciaal voor naar de winkel. Hoe dat komt? Dankzij de huiselijke sfeer. Kinderen krijgen een snoepje en voor de hond zijn er hondenkoekjes.” En daar is geen woord van

gelogen, want bij vertrek komt er een klant met een klein hondje in de winkel dat feilloos de weg weet naar de trommel met koekjes…

Corrine’s Woon en Kadoshop
Koningin Julianalaan 106
2224 GA Katwijk
T 071 – 407 10 70
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *