Verschoor Kranen “De machinist en chauffeur maken het verschil”

Ruim vijftig jaar geleden bouwde oprichter Maarten Verschoor senior zelf een kraanwagen voor het bergen van verongelukte auto’s. Anno 2017 is het zelf ontwikkelen en (her)bouwen van hijskranen nog steeds een onderscheidende activiteit van Verschoor, dat in de top-tien van kraanbedrijven in Nederland staat.

Wie regelmatig vanaf Schiphol naar het buitenland vliegt, ziet ze ongetwijfeld staan: de mobiele kranen van Verschoor, bijvoorbeeld om te assisteren bij de bouw van een nieuwe pier of het laden van een vliegtuig. “We hebben zelfs weleens een orka in een vliegtuig geladen,” zeggen algemeen directeur Maarten van Tol en controller Erik Hans van de Kop niet zonder trots.

Windmolens
Maar ook voor het bergen van een verongelukte trein, zoals vorig jaar in Dalfsen, het hijsen van een 350 ton wegende transformator of het opbouwen van een 150 meter hoge windmolen draait het Sassenheimse familiebedrijf zijn hand niet om. Verschoor is ook bekend van botenshow Hiswa, waarvoor het bedrijf al tientallen jaren het speciaal vervoer van schepen doet dwars door Amsterdam naar de RAI, waarvoor bovenleidingen van trams en verkeerslichten tijdelijk moeten wijken.

Het werkterrein van Verschoor is de Benelux, Frankrijk en Duitsland, maar de mobiele kranen maken ook uitstapjes naar de Antillen (per schip). Het bedrijf werkt in opdracht van onder andere bouwbedrijven, staalbedrijven, installateurs, energiemaatschappijen, de petrochemische industrie en industriële bedrijven. “We zijn op meerdere markten actief,” leggen Van Tol en Van de Kop uit. “En dat doen we 24/7, want bijvoorbeeld de bouw- en onderhoudswerkzaamheden op Schiphol vinden ’s nachts plaats omdat er dan minder vliegverkeer is.”

Self-supporting
Als je Verschoor Kranen en Transport in één woord zou moeten omschrijven, dan is dat met self-supporting. Het bedrijf leidt zelf zijn medewerkers op, ontwikkelt en bouwt zelf kranen en doet zelf de assemblage en het onderhoud van het materiaal. In de loop van de jaren is hier de in- en verkoop van gebruikte kranen en onderdelen bijgekomen. “Door de veelzijdigheid en compleetheid en door onze kennis onderscheiden we ons van andere kraanbedrijven,” leggen Van Tol en Van de Kop uit. “Dat is de reden waarom de handel in gebruikte kranen en onderdelen zo’n succes is geworden.” De grondlegger van dit bedrijfsonderdeel (UCM) is Maarten Verschoor junior dat UCM de afgelopen 25 jaar verder heeft uitgebouwd, samen met het kraanverhuur- en transportbedrijf.

Toekomstplannen
“We willen de activiteiten in onze huidige markten verder uitbreiden en onze activiteiten optimaliseren,” formuleren Van Tol en Van de Kop de toekomstplannen. “Concreet betekent dit dat we onze CO2-uitstoot gaan beperken, duurzamer met afval omgaan en het bijbehorende ISO 14001-certificaat willen binnenhalen. Ook besteden we aandacht aan het verhogen van de klanttevredenheid bij onze medewerkers. Want je kunt prachtige offertes afgeven, maar het zijn uiteindelijk de kraanmachinisten en chauffeurs die het verschil maken.”

Verschoor in vogelvlucht
Kraanbedrijf Verschoor is in 1966 opgericht door Maarten Verschoor senior. Sinds 2016 wordt het bedrijf geleid door zoon Maarten Verschoor junior. Bij het Sassenheimse bedrijf werken circa honderd mensen, onder andere kraanmachinisten, chauffeurs en monteurs. Het wagenpark van Verschoor telt 65 rijdende eenheden, waaronder mobiele toren- en telekranen (die ladingen tussen de 35 en 500 ton kunnen verplaatsen), ultralange rupskranen (tot 149 meter hoog) en vrachtwagens. Behalve uit een kraanverhuurbedrijf bestaat Verschoor uit een bedrijfsonderdeel dat kranen en onderdelen in- en verkoopt in zo’n 120 landen op de hele wereld: UCM (Used Cranes & Materials). Verschoor is gevestigd in Sassenheim en heeft ook vestigingen in Lisse en Almere, waar de onderdelen van kranen liggen opgeslagen. In Almere worden niet-bruikbare kranen gedemonteerd.Verschoor werd begin maart genomineerd voor de KBB-award, een tweejaarlijkse prijs van deze ondernemersvereniging in de Bollenstreek voor bedrijven die zich positief onderscheiden in de regio.

Verschoor Kranen
Rijksstraatweg 59
2171 AK Sassenheim
T 0252 – 21 23 45
E [email protected]
I www.hijskraanhuren.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam