“Problemen lossen we pragmatisch op”

Induct en ViPe Welding, beide dochterbedrijven van Vink Groep, werken naadloos met elkaar samen. De een (Induct) als engineeringsbedrijf en managementbureau voor internationals als Shell, Coca-Cola en Albert Heijn, de ander (ViPe Welding) als leverancier van hooggekwalificeerd en gecertificeerd laswerk voor klanten van Induct in Nederland, bijvoorbeeld Duinrell.

Voor het interview van start gaat met Willem Vis van Induct en Peter Alberts van ViPe Welding maken we een rondje door de fabriek waar lassers bezig zijn met dikke leidingen voor een nieuw te bouwen datacenter in Amsterdam. “Het moet absoluut droog zijn in een datacenter, daarom controleren we al het laswerk met behulp van röntgenbeelden,” legt Willem Vis uit. “Op de pijpen staat een persoonlijk nummer van de lasser, zodat al ons werk traceerbaar is,” vult Peter Alberts aan. “In totaal gaat het om 2 kilometer leidingen.”

Eigen lasbedrijf
Sinds 1 oktober 2016 heeft Vink Groep een eigen lasbedrijf onder de naam ViPe Welding, waar Peter Alberts de leiding over heeft. “We hebben acht man van een failliet lasbedrijf overgenomen, allemaal gecertificeerde lassers en fitters die hoogwaardig werk leveren, voornamelijk voor grotere industriële installaties voor het verwarmen en koelen van gebouwen en fabrieken. Voorheen huurden we deze mensen in, nu hebben we ze in huis. Daardoor kunnen we gemakkelijker schakelen, waardoor we flexibeler zijn. Dat komt de kwaliteit van ons werk ten goede. Bovendien dragen Induct en ViPe over en weer werk en klanten bij elkaar aan.”

Tikibad
Intussen zijn boven in het kantoor engineers, tekenaars en werkvoorbereiders bezig met het ontwerp van de luchtbehandelingsinstallatie en de verwarmingsinstallatie voor het Tikibad in Duinrell, dat uitgebreid wordt met een indoor waterspeeltuin van 1000 m2 en een driedubbele waterglijbaan.

“We weten alles van de luchtbehandeling in tropische landen,” zegt Willem Vis, die in Afrika met Induct fabrieken voor Coca-Cola bouwt. “We hebben verstand van luchtbehandeling zelf en van de hygiëne van ruimtes dus de wanden, plafonds en vloeren, zowel in fabrieken als in laboratoria. We doen dit voor onder andere de levensmiddelenindustrie, industrie en de offshore. Een subtropisch zwemparadijs kunnen we dus ook wel aan.”

“Wat ons anders maakt dan anderen,” herhaalt Willem Vis de vraag. “We houden van uitdagingen en lossen problemen zo pragmatisch mogelijk op. Als het niet kan zoals het moet, doen we het zoals het gaat. We zijn gespecialiseerd in het bedenken van het totaalontwerp. Wij vinden: mensen die werken in productieruimtes, moeten dat zo comfortabel mogelijk kunnen doen, dus zonder tocht en vuil. Dat heeft een positief effect op het welzijn en het ziekteverzuimcijfer. Onder aan de streep bespaart dit een bedrijf kosten en het komt de kwaliteit van het product ten goede. Dat proberen we onze klanten steeds weer duidelijk te maken.”

Lassers gezocht

“Het vak van lasser vergrijst en aan de onderkant komt er weinig bij,” zegt Peter Alberts. “Daarom proberen wij nieuwe mensen aan ons te binden. We leiden ze ook zelf op. Het is niet gemakkelijk om ze te vinden, ondanks het feit dat we goede verdiensten, afwisselend werk op locatie en een goede toekomst bieden. We zoeken mensen die een technisch vak willen leren. En wie zelf initiatief toont, kan veel bereiken. Een leerling die hier stage kwam lopen, is nu voorman in Afrika en heeft de leiding over acht man en tien locals. Wie belangstelling heeft voor het vak van lasser, kan zich bij mij melden. Hij kan per direct beginnen.”

Induct Industrial Contracting / ViPe Welding
Nijverheidstraat 1
2222 AV Katwijk
T 071 – 409 84 98
E [email protected] en [email protected]
I www.induct.nl en www.vipe-welding.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam