Den Bleker Vakgroep klaar voor het voorjaar

Met het voorjaar voor de deur is Den Bleker Vakgroep klaar om de klanten te ontvangen. De winterperiode werd benut om de puntjes op de i te zetten en vernieuwingen door te voeren. De eigenaren Hans en Nanda den Bleker vertellen hoe zij zich hebben voorbereid op het nieuwe tuinseizoen. 

Hoe gaat het met de zaak?

“Goed. In onze winkel in Ter Aar hebben we de winkelruimte op de begane grond opnieuw ingericht. Ook de benedenetage is opgefrist met een shop-in-store van leverancier Husqvarna. We zijn Kroondealer van het Groene Hart en staan in de top vijf van Husqvarna-dealers, wat inhoudt dat we alle producten van Husqvarna verkopen. Daar hoort een overzichtelijke presentatie van de producten bij, met A-merken op ooghoogte en in het oog springende acties. Op dit moment leggen we de laatste hand aan de sfeerborden op het pand waarmee we voorbijgangers een inkijkje geven in onze winkel.”

“Wat ook belangrijk is om te vermelden, is dat binnenkort ons jaarlijkse magazine met productpresentaties en persoonlijke verhalen weer naar onze klanten gaat in een oplage van 145.000 exemplaren. Het magazine is ook gewild bij onze leveranciers, waardoor het nog weer dikker is dan vorig jaar.”

Welke producten springen eruit?
“Wat we veel verkopen, zijn accu-heggen- scharen, accu-bladblazers, kettingzagen, kantentrimmers en accu-bosmaaiers. Deze zijn doorgaans wel wat duurder maar de onderhoudskosten zijn lager, de levensduur is langer en ze zijn beter voor het milieu. Dat laatste is ook niet onbelangrijk, want we vinden duurzaamheid belangrijk.”

“Wat verder het vermelden waard is, zijn onze automowers, automatische grasmaaiers. We verkopen deze sinds de introductie in 1997 en hebben deze samen met Husqvarna getest en op de markt gezet. Hierdoor hebben we veel kennis van dit product opgebouwd. En doordat we er veel verkopen, hebben we ook alle onderdelen op voorraad en kunnen we snelle service verlenen. Speciaal voor dit product hebben we een tweede after-sales-auto aangeschaft, want we vinden het nalopen van onze klanten belangrijk en weten op deze manier of klanten tevreden zijn en blijven. We leveren automowers tot aan Zeeland aan toe. Een voorbeeld: bij een woonboerderij met 30.000 vierkante meter grasland rijden vijf automowers.”

Wat doen jullie voor de zakelijke klant?
“We zeggen altijd: bij ons komt de klant van rechts, wat betekent dat hij altijd voorrang heeft. Zodra een klant binnenkomt, laten we al ons werk vallen en zijn we hem van dienst. Dit geldt ook voor zakelijke klanten. We hebben sinds vorig jaar een medewerker die zakelijke klanten bezoekt, zoals hoveniers, aannemers en gemeenten. Die brengt ons hele assortiment onder de aandacht, dus ook onze stenen en hout.”

“Verder hebben onze medewerkers met klantcontact een training gehad hoe je klanten het beste van dienst kunt zijn. Belangrijk is dat je open vragen stelt en doorvraagt. Daardoor weet je veel beter wat de vraag achter de vraag is en kun je de klant echt goed van dienst zijn en zijn problemen verhelpen.”

Verder nog nieuwe dingen bij Den Bleker?
“We zijn dealer geworden van Mathios Stone, een leverancier van sierstenen strips. In onze vestigingen in Nieuwkoop en Bodegraven hebben we nu 25 showmuren met siersteen. Ook zijn daar showmodellen van onze veranda’s en houten tuinkamers te zien. We hebben ze in verschillende kleuren en maten, ook in het luxere segment en kunnen ze op maat leveren tegen een aantrekkelijke prijs. Alles is daar live te zien, ook onze 136 soorten tegels die we verkopen. Zo weet de klant exact hoe het eruit ziet in zijn eigen tuin.”

Tot slot: zijn we nog dingen vergeten?
“Waar we trots op zijn, is dat we begin maart genomineerd waren voor de jaarlijkse ondernemersprijs van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, die 440 leden telt. We zaten bij de laatste drie en waren daarmee finalist. Uiteindelijk zijn we geen eerste geworden, maar dat we zover zijn gekomen, is al een hele eer in zo’n groot deelnemersveld, ook al omdat we door collega-ondernemers voorgedragen zijn. We voelen ons daarom winnaar.”

Den Bleker in het kort
Bij Den Bleker Vakgroep werken dertig mensen. Het bedrijf bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen. In Ter Aar heeft Den Bleker onder de naam M. den Bleker en Zonen een grote winkel met tuin- en parkmachines, tuingereedschap en aanverwante artikelen. Verder verkoopt Den Bleker op drie locaties in Nieuwkoop hout en bouwmaterialen (Den Bleker Hout) en laminaatvloeren (Den Bleker Laminaatvloeren) en verhuurt het bedrijf machines en bouwmaterialen (Den Bleker Verhuur). En in Bodegraven heeft Den Bleker sinds 2014 een bedrijf in sierbestrating, natuursteen, beton en tuinhout (Den Bleker Tuinmaterialen), dat in 1975 werd opgericht onder de naam Van de Poll Tuinmaterialen.

Den Bleker Vakgroep
Korteraarseweg 150-152
2461 GP Ter Aar
T 0172 – 60 22 03
E [email protected]
I www.mdenbleker.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam