De nieuwe Smart Cabrio

Een eigenzinnig, redelijk opvallend en vooral handzaam model zakenauto. Toch? Uiteindelijk kan je hem configureren als Cabrio, maar Smart noemt hem een Tritop, omdat hij in drie gradaties open kan.

Als je de knop indrukt voor actie dan schuift in de eerste fase het stoffen dakje naar achteren en dan heb je het effect van een groot schuifdak. Knop weer indrukken en de achterruit klapt grotendeels omlaag en als je dan nog meer open wilt rijden wordt het even uitstappen om de dakbogen te verwijderen die je in een uitsparing in de achterklep kunt opbergen. Doordat de kap niet helemaal plat gaat in de carrosserie blijft het uitzicht naar achteren wat beperkt, maar dan maar vertrouwen op de buitenspiegels. Het interieur heeft ook een speels karakter, met grappige vormen, maar is mooi afgewerkt met materialen van een goede kwaliteit. Deze Smart is leverbaar in twee 3- cilinder motoren met 71 of 90 pk, waarbij het aan te raden is de Turbo uitvoering te kiezen voor een sportieve acceleratie. Handig, vooral in de stad, is de korte draaicirkel. Mede door de frisse te kiezen kleurcombinaties is het een echte ‘nekkendraaier’, zoals dat heet.

Facts
Motoren
Benzine 999cc

Afmetingen
Lengte 2.695 mm
Breedte 1.663 mm
Hoogte 1.552 mm
Draaicirkel 6.95 m

Inhoudsmaten
Bagageruimte 260 – 340 l
Brandstoftank 28 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *