Van der Burg Hoveniers combineert bouw en tuinaanleg

De tuin is tegenwoordig vaak een verlengstuk van de woonkamer in plaats van sluitpost op de begroting. Daarom neemt Van der Burg Hoveniers al in een vroegtijdig stadium contact op met bewoners van nieuw op te leveren woningen. “Dat scheelt veel werk en het is voordeliger voor de klant.”

“Als we voor een heel blok met huizen in één keer al het grondwerk kunnen doen in een nieuwbouwwijk, kunnen we een gunstige prijs offreren,” zegt Rob van der Burg van het gelijknamige hoveniersbedrijf uit Rijnsburg. “We komen dan met groot materieel waardoor we relatief snel en eenvoudig de grond kunnen afgraven en zand storten. Ook de afwatering en de verlichting kunnen we dan meteen goed regelen. En we houden alvast rekening met de plaats van de schutting, een heg, een hek, het terras en een eventuele vijver of trampoline.”

Ook tuinaanleg en inrichting
“We doen het grove werk, dat we vóór de oplevering van het huis afronden. Zo leggen we als het ware de basis voor de verdere tuinaanleg en de inrichting,” vervolgt Rob enthousiast. “De inrichting ervan nemen we uiteraard ook graag voor onze rekening, maar dat komt pas in tweede instantie.”

Om deze werkwijze te promoten, neemt de hovenier contact op met nieuwe bewoners, bijvoorbeeld via de vereniging van eigenaren of een bewonerscommissie, aan wie hij graag zijn werkwijze nader uiteenzet.

Van der Burg Hoveniers
De zes medewerkers van Van der Burg Hoveniers werken voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Men kan er terecht voor het ontwerpen, aanleggen, onderhouden en renoveren van tuinen. Het klantenbestand is divers: particulieren, verenigingen van eigenaren, woningbouwverenigingen en bedrijven in het MKB-segment. Van der Burg biedt een compleet pakket producten en diensten, onder andere ook de aanleg van sproei-installaties, de drainage, het straatwerk en de verlichting.

Meer informatie
Evertsenstraat 25
2231 RA Rijnsburg
T 071 – 408 48 42
E [email protected]
I www.vanderburghoveniers.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *