Suzuki SX4 S-Cross: ‘Eigentijdse SUV’

Suzuki heeft de S-Cross flink onder handen genomen, waarbij het nieuwe front het meest in het oog springt. De meeste veranderingen zitten onder de motorkap en is merkbaar in de zin van verbeterde rijeigenschappen.

Om met het tweede te beginnen heeft Suzuki gemeend om de dieselmotor uit het vorige model te laten vervallen omdat hij de S-Cross extra duur maakte en daardoor in Nederland nauwelijks verkocht werd. Hiervoor in de plaats introduceert dit merk nu voor deze Suzuki twee nieuwe Boosterjet-motoren. Een 1.0-liter driecilinder met 112 pk en de 1.4-liter viercilinder. Ook nieuw is de leverbare volautomaat in plaats van de continue variabele transmissie die een stuk geruislozer is geworden. Op het gebied van het rijgedrag is er ook het nodige verbeterd door de toepassing van nieuwe onderdelen en een andere afstemming van de vering en demping die vooral heel soepel is, waardoor deze S-Cross zich rustig gedraagt. Hij is dus comfortabeler en stiller geworden. Voor een liefhebber van een SUV voldoet hij prima aan de eisen. Hij is ruim en biedt een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit en is goed voorzien van luxe, zoals standaard airconditioning. Het model is een typische eigentijdse SUV. Het interieur ziet er eveneens strak uit met een ergonomisch goed gevormd dashboard waar alles op de plaats zit waar je het ook verwacht. Zoals gezegd een eigentijdse SUV met een goede prijs- kwaliteitverhouding.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *