BEMA Interieurbouw: Bouwen en ontwerpen in recordtijd

Vakmanschap, gedrevenheid, maatwerk en flexibiliteit. Eigenschappen die ervoor zorgen dat BEMA Interieurbouw elk jaar weer mooie projecten mag verzorgen voor uiteenlopende bedrijven en organisaties in de Randstad en erbuiten. Op deze pagina’s vindt u voorbeelden van een drietal recente projecten, in woord en vooral beeld. 

InterXion – Schiphol-Rijk
Op het moment dat deze editie van Rijnstreek Business op de deurmat valt, heeft BEMA Interieurbouw net een groot project afgerond bij InterXion, een internationale leverancier van datacenterdiensten in elf Europese landen. Voor het hoofdkantoor in Schiphol-Rijk, waar ook één van de meer dan veertig datacenters staat, bouwde BEMA de kantoormeubelen, waaronder een receptiebalie, kasten, pantry’s en wandbetimmeringen. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de interieurarchitect, de aannemer en de ontwikkelaar doe tot voor kort eigenaar was van het pand. “De uitstraling was heel belangrijk voor de opdrachtgever,” blikt directeur/eigenaar Reuben Lange terug. “Omdat er meerdere partijen bij betrokken waren, was het best een complex project, dat voor ons inclusief voorbereiding een halfjaar heeft geduurd. Het resultaat mag er zijn: een mooi en strak ingericht kantoor.”

AIG Europe – Capelle aan den IJssel
AIG Europe is een internationale schadeverzekeraar met kantoren overal in de wereld. Voor het Nederlandse kantoor van AIG moest in recordtijd én tijdens de bouwvak het interieur worden gebouwd, onder andere kasten, wanden, lockers voor laptops en een pantry. Opvallend aan dit kantoor zijn de gestapelde zeecontainers die in het ontwerp terugkomen, waarmee verwezen wordt naar de nabijgelegen Rotterdamse haven. Zo heeft een vergaderkamer bijvoorbeeld wanden die een zeecontainer verbeelden. Ook op andere plekken komt dit motief terug. “Een bijzonder ontwerp,” zegt Reuben Lange, “dat wij helemaal op maat hebben gemaakt. Hier was het de uitdaging om in recordtijd ons werk te doen, want in plaats van de gebruikelijke vier maanden hadden we slechts twee maanden om ons werk te doen. Door een paar stappen harder te zetten en extra mensen in te zetten, is dat gelukt, zelfs in de bouwvak.”

Redevco – Amsterdam
Voor Redevco, een internationaal makelaarskantoor dat handelt in winkelpanden, richtte BEMA Interieurbouw het kantoor in Amsterdam opnieuw in vanwege een inpandige verhuizing naar de bovenste verdieping van het pand. Het kantoorgebouw is gevestigd in een voormalige Renault-garage aan de Amsterdamse Wibautstraat, voor Amsterdammers een begrip. “We hebben hier gebouwd volgens het zogeheten build- en design-concept,” zegt Reuben Lange. “Dit houdt in dat we tijdens de bouw het ontwerp verder verfijnen, een principe dat steeds vaker wordt toegepast in de bouw. Vanwege de vorm van het gebouw, met onder andere diverse parkeerlagen, was het een logistieke uitdaging om dit project tot een goed einde te brengen. En ook hier moest alles voor het einde van de zomervakantie klaar zijn. Opvallend bij deze opdracht is het ontwerp waarin gevels van Amsterdamse grachtenpanden terugkomen.”

BEMA Interieurbouw
Vlasstraat 4
2153 GA Nieuw-Vennep
T 0252 – 675 592
I www.bema-interieurbouw.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *