Baustoff + Metall: Geen leverancier maar partner

Baustoff + Metall is een Oostenrijks familiebedrijf. Sinds de jaren negentig timmert deze specialistische groothandel in de droge afbouw aan de weg in Europa en sinds 2010 ook in Nederland. Een van de 86 verkoopvestigingen staat in Roelofarendsveen, dat twee jaar geleden zijn deuren opende. Daar spreken we met vestigingsmanager Dennis van Dijk. “We zijn met onze specialistische kennis van veel waarde voor bouwend Nederland.”

In de bouw worden plafonds en wanden tegenwoordig compleet aangeleverd. “Wij als specialist voor de complete droge afbouw verzorgen dit snel en deskundig,” legt vestigingsmanager Dennis van Dijk uit, die met zijn groothandel een belangrijke schakel is tussen de industrie en de bouwbedrijven.

Snelheid en zekerheid
“Alles draait in de bouw tegenwoordig om snelheid en levering op tijd,” gaat Dennis verder. “Wij bieden dat met de aflevering van bestelde producten de volgende dag: vandaag voor 14.00 uur besteld, morgenvroeg om 7.00 uur leveren, waar dan ook in Nederland. Zoals we ook zekerheid bieden, want alles wat we leveren is getest. We denken in systemen. Op onze vestiging koppelen we dit aan een aantal specialisaties: brandpreventie, geluidsisolatie en geluidsabsorptie. Een voorbeeld: een metalstudwand is niet alleen een scheiding tussen twee ruimtes maar het biedt ook zekerheid, bijvoorbeeld dat de wand 60 minuten brandwerend is en dat deze 48 decibel geluid tegenhoudt. Wij weten precies de prestaties van de systemen en weten hoe deze systemen opgebouwd moeten worden, dus hoeveel geluid een wand kan tegenhouden en hoe-lang een wand brandbestendig is. We bieden hiervoor ook trainingen aan. Zo kan je onze activiteiten het kortst samenvatten.”

Snel schakelen
De kracht van het familiebedrijf, geleid door de Oostenrijker Dr. Wolfgang Kristinus, is de platte organisatiestructuur. Direct onder het hoofdkantoor in Wenen hangen de vestigingen, die zelf verantwoordelijk zijn voor de marktbewerking in hun gebied. Dennis: “Dr. Wolfgang Kristinus zoekt ondernemers die flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Voordeel is ook dat we dicht bij de klant staan.” Baustoff + Metall koppelt dit aan innovatieve producten (“Daar investeren we in met onze eigen fabrieken”) en deskundige en ervaren medewerkers. “We investeren ook in trainingen, want het personeel is immers je grootste kracht. Vandaar ook dat we ervaren mensen hebben gezocht toen we twee jaar geleden in Roelofarendsveen begonnen. Hier op kantoor zit drie man met tachtig jaar ervaring in de droge binnenafbouw.”

Ook in het magazijn, waar duizenden producten liggen opgeslagen, draait het om deskundigheid en service. “Je moet zorgen dat klanten die hun spullen bij ons afhalen, terugkomen. Dat doe je door een praatje te maken en te helpen met inladen in de aanhanger of de bus. Zo leer je je klanten kennen.” Maar de service gaat verder. Baustoff + Metall neemt indien gewenst de complete logistiek uit handen. “Met behulp van eigen vrachtwagens en kraanwagens kunnen wij leveren tot een hoogte van 27 meter. Wij zorgen ervoor dat alle materialen op de juiste plaats in de bouw aanwezig zijn.”

Complete logistiek
“We zien onszelf niet als leverancier maar als partner,” legt Dennis van Dijk uit. “Liefst zitten we al in het voortraject aan tafel om mee te denken wat de beste en snelste systemen zijn voor het project, het liefst al bij het maken van de bouwtekening, zodat we alle details kennen en op maat kunnen leveren. Een mooi voorbeeld hiervan is de bouw van woningen voor meer dan duizend mensen in een asielzoekerscentrum, waarvoor wij de wanden en plafonds leverden. We hebben meegedacht over de juiste oplossingen en het logistieke traject, zodat het project in dertien weken gerealiseerd was. Op projectbasis hebben we de complete logistiek overgenomen, dankzij het partnership met de klant.”

“We hebben een goede positie opgebouwd in Europa, maar willen ook in de regio rond Roelofarendsveen een nog bekendere speler worden,” toont Dennis van Dijk zich ambitieus. “Wij kunnen op de regionale bouwmarkt van veel waarde zijn met onze producten en diensten en onze specialistische kennis van geluidsisolatie en brandpreventie. We hebben de bouwwereld veel te bieden, aan grote spelers in de bouwmarkt maar ook aan zzp’ers en kleinere klusbedrijven hier in ons load- en go-magazijn. We zitten op een kantelpunt van meer groei. Vandaar dat we in 2017 ons team gaan uitbreiden.”

Baustoff + Metall
Cilinderweg 30
2371 DZ Roelofarendsveen
T 071 – 751 77 51
I www.baustoff-metall.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam