Van Kints aannemingsbedrijf: Van idee tot de laatste plint

Rob van Kints, vijfde generatie in het gelijknamige familiebedrijf zegt dat ‘netwerken niet per sé in zijn aard ligt’, maar hij heeft er wel de juiste instelling voor: “Wanneer ik dan toch met andere ondernemers spreek, dan wil ik vooral luisteren. Ik vind het fijn om iets van ze op te steken, ben nieuwsgierig naar hún verhaal en leer graag over hun bedrijfsvoering.” Van Kints houdt ook van korte lijnen met zijn klanten, zo kan hij goed inspelen op alle wensen van klanten. “In techniek en uitvoering kunnen wij zoveel meer dan de klant zich kan voorstellen.”

Van Kints aannemingsbedrijf werkt vrijwel uitsluitend regionaal. “Wij hebben een goede naamsbekendheid en men weet de weg naar ons uitstekend te vinden. Van oorsprong komt ons bedrijf uit de hoek van vloeren storten – bij kassenbouw – opmetselen en voegen. Voor het timmerwerk werkten wij samen met anderen. Ongeveer drie jaar geleden nam ik door ziekte van mijn vader alle verantwoordelijkheden in het bedrijf op mij. De vraag trok aan en toen zijn wij zelf het timmerwerk gaan doen. Het bleek veel efficiënter om dat geheel in eigen beheer te gaan doen. Mijn vader is weer helemaal gezond en werkt weer mee.”

Het bouwbedrijf kan nu sneller schakelen op vragen van de klant. Sinds de MTS uitvoering in Leiden en het halen van het KOB aannemersdiploma blijft Rob van Kints leren: “Ons bedrijf ontwikkelt zich mee met de vragen van opdrachtgevers. Wij maken zelf de bouwtekeningen en doen ook zelf de vergunningaanvragen. Daarnaast probeer ik de esthetiek zo goed mogelijk met de uitvoering te combineren. Van idee tot de laatste plint dragen wij voorstellen en suggesties aan die passen bij de wensen van de klant. De ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden staat daarbij nooit stil.”

Efficiënt werken
Het werk van het bouwbedrijf loopt van groot naar zeer klein, van nieuwbouw van bedrijfshallen en woningen, naar aan- en opbouwen, tot onderhoud. “Voor de 1.200 woningen van de woondienst Aarwoude verzorgen wij, bijvoorbeeld, samen met andere bedrijven in de regio, klein onderhoud. Dat doen wij in overleg met hen zo efficiënt mogelijk. Met het oog op de totale kostenontwikkelingen dragen wij telkens de beste oplossing aan.”

Kleine stapjes met de klant
Je voorstellen hoe een nieuw pand of woning eruit gaat zien is voor de meeste mensen al moeilijk. Laat staan je van tevoren voorstellen hoe de ruimtelijke indeling wordt, met meubilair of bedrijfsmiddelen. Van Kints: “De opdrachtgevers waarderen het directe persoonlijke contact, ik begeleid de hele bouw stap voor stap. Dus eerst locatie, budget en gewenste omvang. Er is tijd genoeg om gaandeweg de kleur van de bakstenen, van de kozijnen en de soort pannen te kiezen. En totdat het casco staat kunnen wij over de plaats van elektra of de soort binnendeuren spreken. Zo houden wij het werk flexibel. Wij werken hierbij zoveel mogelijk een-op-een met de klant. Het is tenslotte zijn huis of kantoor.” Met die flexibiliteit en het openstaan voor ontwikkelingen ziet Van Kints de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Van Kints aannemingsbedrijf
Harsweg 19
2461 EZ Ter Aar
T 0172 – 604 292
E [email protected]
I www.vankints.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *