Gouda Geo-Equipment: “De kwaliteit moet magistraal goed zijn”

Het begon in 2003 in Leiden op een studeerkamer. De doorbraak kwam op een slaapkamer in Voorhout, waarna Gouda Geo-Equipment naar een bedrijfspand in Warmond verhuisde.  Sinds dit voorjaar zetelt het tien man tellende bedrijf in Hillegom. Een interview met oprichter Erik Omtzigt, die de onderneming leidt samen met zijn compagnon Rob Hogervorst.  

Wat doet Gouda Geo-Equipment?
“We ontwikkelen en verkopen meetinstrumenten voor het doen van bodemonderzoek in zand, veen en klei. Je moet dan denken aan onderdelen zoals stalen buizen, maar ook aan complete machines op auto’s met rupsbanden. Met dit materieel kan de draagkracht van bouwgrond worden onderzocht, waardoor je voorkomt dat gebouwen verzakken. We werken nauw samen met staalbedrijven en carrosseriebedrijven en we verkopen onze producten in een honderdtal landen aan ingenieursbureaus in geotechniek. Ook zijn we betrokken bij grote internationale bouwprojecten. Voorbeelden van dit laatste zijn de aanleg van een kunstmatig palmeiland in Nigeria en de bouw van een nieuwe luchthaven in Istanbul.”

Waar komt de naam Gouda vandaan?
“De techniek waarvan we gebruik maken, is in de jaren dertig van de vorige eeuw door Rijkswaterstaat bedacht en in productie genomen. Nederland is hierin wereldleider. Dat was in Gouda. De naam Gouda heeft een goede uitstraling, denk aan Goudse kaas en Goudse kaarsen. Vandaar dat we die term weer van stal hebben gehaald toen we het bedrijf oprichtten.”

Hoe is het begonnen?
“Ik ben begonnen als hoofd verkoop bij een concullega. Daarna ben ik voor mezelf begonnen. Dat was in 2003. Na enkele maanden ging het lopen toen ik een machine in België verkocht. In die periode belde een goede vriend, Rob Hogervorst, met wie ik in ruil voor 50 procent van de aandelen ben gaan samenwerken, hij als technische man, ik als ontwerper en verkoper. Snel volgde een tweede machine. Al na drie jaar zaten we op een omzet van meer dan een miljoen euro, mede dankzij de opkomst van internet via welke we ons verder positioneerden. We hebben nog even vanuit de slaapkamer van Rob gewerkt. Na veertien maanden verhuisden we naar een bedrijfspand in Warmond. Sinds dit voorjaar zitten we in Hillegom, in een pand dat zes keer zo groot is, waardoor we verder kunnen groeien de komende vijf jaar.”

Hoe onderscheidt Gouda Geo zich in de branche?
“Onze stelregel is dat wij in alles voor honderd procent de beste willen zijn. De kwaliteit van onze producten en onze
service moet magistraal goed zijn. We hebben een vriendschappelijke band met onze klanten, met wie we lief en leed delen en met wie we lol hebben. Dat is onze manier van zakendoen en maakt het ondernemen leuk. Door elkaar op een oprechte manier feedback te geven, kun je jezelf verbeteren.”

Waarom is dat zo belangrijk?
“Door de opkomst van lagelonenlanden moet je zorgen dat datgene wat je doet, honderd procent goed en betrouwbaar is. Vandaar dat we ons gespecialiseerd hebben in de ontwikkeling en verkoop. In november komt er een nieuwe machine op de markt. Daarin zit ons specialisme en dat is onze kracht. Een deel van de productie besteden we uit, de assemblage van de onderdelen doen we wel zelf. Ook het leveren van nieuwe onderdelen verzorgen we zelf, zodat onze klanten bij eventuele schades bij het boren in de grond, weer snel door kunnen.”

Gouda Geo-Equipment B.V.
Satellietbaan 8
2181 MH Hillegom
T 071 – 531 84 75
E [email protected]
I www.gouda-geo.com 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam