Uitzendbureau NWH Jobs: “We spreken dezelfde taal”

Op de ochtend van het interview heeft NWH Jobs een mijlpaal bereikt. Voor het eerst heeft het uitzendbureau driehonderd uitzendkrachten aan het werk. Een respectabel aantal, zeker als je weet dat het bedrijf pas een kleine tien jaar bestaat (op 1 juli 2017).

“Dit kost ons een etentje voor onze vaste medewerkers hier op kantoor,” zeggen de eigenaren Dennis en Jacco van Wieringen lachend, ook namens hun derde partner Theo Nulkes die niet aanwezig is bij het interview. “De afspraak is: elke keer wanneer we er vijftig uitzendkrachten bij hebben, vieren we dat met een etentje. Binnenkort gaan we dus weer.”

Niet durven dromen
Dat hadden de drie compagnons negen jaar geleden niet durven dromen toen zij in een apart hokje in hun kwekerij (WiN BLOOM) begonnen met het werven van werknemers voor collega-kwekersbedrijven in de Bollenstreek. “In eerste instantie regelden we alleen Poolse vakmensen voor onze eigen kwekerij,” schetsen Dennis en Jacco de historie. “Als we dan mensen over hadden, stalden we die bij collega’s, die al snel vaker bij ons aanklopten. Zo is het begonnen. Op een gegeven moment zei onze boekhouder: zo gaat het niet langer. Toen is Uitzendbureau NWH Jobs ontstaan.

De aparte ruimte in de kwekerij, waar een computerscherm en een telefoon werden neergezet, werd al snel te klein, waarna de kantine in beslag werd genomen. Drie jaar geleden verhuisde NWH Jobs naar een nieuw pand op een bedrijventerrein in Noordwijkerhout. Dennis: “Ja, dat kun je zeker ook een mijlpaal noemen in onze geschiedenis, waarin we jaarlijks met 20 tot 25 procent groeien.”

Tachtig procent van de medewerkers wordt geplaatst in de tuinbouwbranche, maar tegenwoordig kloppen ook productie-bedrijven uit andere sectoren aan bij het Noordwijkerhoutse uitzendbureau. Jacco: “Als je slaagt in de agrarische sector, waar de lat hoog ligt wat betreft arbeidsproductiviteit, red je het overal.”

Harde werkers
Wat is de verklaring voor de snelle groei? “In de eerste plaats zorgen we dat bedrijven goede en gemotiveerde mensen krijgen, en die krijgen ze met Polen, want dat zijn mensen met een goede arbeidsmentaliteit. Ten tweede communiceren we goed met onze opdrachtgevers. We denken graag met hen mee. We geven duidelijk aan wat de uitzendkrachten kunnen en we begeleiden ze goed. We sturen iemand niet blindelings naar een bedrijf. Dit rijmt ook met onze klantbelofte: we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen! De wensen van onze klanten en de kennis en kunde van de uitzendkrachten houden we bij in een CRM-systeem. Wat verder een groot voordeel is, is dat we zelf uit een kwekersbedrijf voortkomen. We spreken dezelfde taal en weten wat bedrijven nodig hebben, namelijk harde werkers.”

NWH Jobs combineert de dienstverlening met goede arbeidsvoorwaarden en met goede huisvesting voor de uitzendkrachten. Ook het vervoer naar het werk is goed geregeld. Er rijden niet alleen pendelbusjes rond in de streek, maar NWH Jobs stelt ook fietsen en auto’s ter beschikking. Naast 30 KIA Picanto’s en 350 fietsen zijn er nu ook 10 e-bikes. Dennis en Jacco afsluitend: “Als we goed voor onze mensen zorgen, presteren ze beter, en daar gaat het uiteindelijk om.”

NWH Jobs
Pletterij 1a
2211 JT Noordwijkerhout
T (0252) 20 00 69
E [email protected]
I www.nwhjobs.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *