Sabrina Schaap runt de 25e vestiging van ‘De Beren’ in Zoetermeer

De – inmiddels op één na – nieuwste welp in de familie van ‘De Beren’ restaurants is pas anderhalf jaar geleden geopend. Op een fraaie locatie aan de Zoetermeerse plas staat een gloednieuw pand. Het wordt gerund door Sabrina (28 jaar) en haar zus Rosalie (24) Schaap, die al vanaf de planningsfase bij deze vestiging betrokken zijn. Wanneer je de drie jaar voorbereidingstijd van haar leeftijd aftrekt, dan kom je uit op een hele jonge horeca-ondernemer. Toch loopt ze al tien jaar in het vak mee. “Ik ben opgegroeid in een horecafamilie en wilde altijd al zelf ondernemer worden.”

“Het gaat hier boven verwachting goed. Wij hebben een schitterend zomerseizoen aan de plas achter de rug. Afgelopen zomer draaiden wij een heel goed seizoen. Om dat succes de komende winter door te trekken hebben wij voor deze winter al leuke plannen klaarliggen.” Sabrina Schaap managet met een team van 48 mensen het goed bezochte restaurant. “Wij hebben hier iedere week honderden gasten die vooral uit de directe omgeving van Zoetermeer komen. De formule van De Beren slaat aan bij een groot deel van de inwoners.”

Verwachtingen
“De Beren staat voor gezellig uit eten tegen een vriendelijke prijs. Dat betekent gastvrij personeel en  kwalitatief goed eten voor een lage prijs in een sfeervolle omgeving. Bij een formule-keten is het belangrijk om goed te voldoen aan verwachtingen. Onze klanten krijgen precies waar ze voor komen.

Ondernemerschap
Schaap komt uit een horecafamilie en heeft zich van jongs af aan voorgesteld ook zelf ondernemer te worden. Zij volgde een hospitality managementopleiding, terwijl ze ‘runner’ was in de weekends en avonduren. “Een runner rent letterlijk op-en-neer tussen de gasten en de bar of de keuken. Zo leerde ik  precies wat de klant verwacht. Op mijn vierentwintigste begon ik een wijnbar in Rotterdam, maar dat concept sloot niet voldoende aan op wat ik voor ogen had. Het franchisen van een De Beren restaurant is iets dat wel op mijn lijf geschreven staat. Met ondersteuning uit De Beren-familie voor onder andere inkoop en marketing kan ik me concentreren op wat echt belangrijk is in een restaurant: het gasten naar hun zin maken. Het opzetten van dit restaurant heeft veel energie gekost. Maar het levert ook heel veel energie op. “De afgelopen anderhalf jaar was een geweldige tijd. En eigenlijk denk ik nu al aan een volgende stap: het openen van nog een vestiging.”

De Beren
De Beren is een restaurantformule die in 1984 van start ging met één vestiging in Rotterdam. Inmiddels heeft de keten 26 restaurants en 17 bezorgrestaurants. De verwachting is dat De Beren de komende jaren flink zal groeien in aantallen vestigingen.Het restaurant in Zoetermeer is gestyled in vernieuwde stijl en fungeert ook als opleidingscentrum voor andere franchisenemers in de keten.

Restaurant De Beren
Aziëweg 5
2725 KE  Zoetermeer
T 079 – 870 0466
E [email protected]
I www.beren.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *