Presentator, blogger en advocaat Bob Heeren: ‘Sterkste Schakel is nog niet sleets

Tik Bob Heeren in bij Google en je ziet in een oogopslag dat de advocaat van het Leidse advocatenkantoor RWV een veelzijdig mens is. Naast advocaat is hij mediator, zanger, presentator van onder meer de Sterkste Schakel, schrijver, blogger en sinds vandaag ook columnist bij Rijnstreek Business. Een kennismaking met een 54-jarige man die zelden een avondje stilzit en nog steeds een jongensdroom nastreeft.

Bob Heeren is al jaren betrokken bij de organisatie van de Sterkste Schakel. Hij presenteert op 10 maart 2017 voor de vijfde keer de Grande Finale , is betrokken bij de speeddates en was op 14 september gastheer bij de netwerkbijeenkomst met de titel Heeren aan Tafel in Woubrugge om te praten met sponsoren en kandidaten. ,,Er waren zeker vijftig ondernemers en genomineerden voor de titel De Sterkste Schakel om te praten over klantgerichtheid. ‘Als je voor honderd procent aandacht geeft aan de klant, raak je al snel in de rode cijfers’ was de stelling. Daar werd heel lang over gediscussieerd. Ik moest mensen bijna dwingen om even een drankje te halen. ’’ Heeren speelt in zijn gesprekjes op het podium graag in op de actualiteit. ,,Dat levert de leukste gesprekken op. Er mag gelachen worden maar ik probeer vooral om mijn gasten te versterken. Ik ben zeker niet die grappige jongen die zijn gasten afbreekt.’’

Niet sleets
Versterken van ondernemers is ook een kenmerk van De Sterkste Schakel. Het evenement leeft na 14 jaar nog steeds bij de ondernemers in de regio Rijnland, constateert Heeren. ,,Ondernemers worden gezien en dat zorgt voor veel positieve energie. Ik denk aan de eigenaresse van een genomineerd kinderdagverblijf die voor alle werknemers een kettinkje met schakeltje had laten maken. Het idee was dat haar mensen het bedrijf maken en dus voor de nominatie hadden gezorgd. Prachtig. Ze kreeg spontaan applaus. De Sterkste Schakel is na al die jaren nog steeds niet sleets.’’

Plagen
Toch was Heeren aanvankelijk niet zo gecharmeerd van de Sterkste Schakel. “De eerste keer dat ik een bijeenkomst bijwoonde, zei ik eerlijk tegen Harry de Reus dat ik de show niet goed vond. Daar was hij terecht niet blij mee maar we zijn in gesprek geraakt. We blijken beiden een passie te hebben voor het podium en theater. Harry’s zoon zorgt nu voor prima beeld en geluid en we bereiden de show goed voor. We kijken naar looplijnen, bedenken hoe we het publiek weer pakken na een pauze. Harry fungeert als regisseur. We vormen een goed duo dat elkaar ook kan en mag plagen.’’ Als het bijdraagt aan een goede sfeer, zingt Heeren een toepasselijk lied. ,,Het is mijn handelsmerk maar ik waak ervoor om altijd te zingen. Soms pakt het gewoon goed uit. De impact kan groot zijn.’’

Observeren
Dat hij overdag in de rechtszaal pleit voor het belang van een cliënt’ en ’s avonds een blog schrijft of een liedje zingt op een bijeenkomst, is voor Heeren geen vreemde combinatie. ,,Eigenlijk ben ik nog steeds bezig met een jongensdroom. Ik wilde graag bij de radio of televisie maar ik ben advocaat geworden. Een vak waarbij je ook bezig bent met communicatie, toch mijn sterkste punt.’’ Er zijn weinig onderwerpen die de Leidse advocaat schuwt. Hij schrijft over juridische kwesties maar ook over persoonlijke zaken zoals het overlijden van zijn vrouw en spiritualiteit. Alleen politiek is een onderwerp waar hij ver van blijft. “Ik ben iemand die mensen observeert. Dat gebruik ik als advocaat/mediator maar ook als presentator en blogger. Dat is ook de inspiratie voor de columns die ik voor dit blad ga schrijven. Ik schrijf over wat mij opvalt en welke associaties bij mij worden opgeroepen. Maar goed, never say never.’’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *