Grand-café A-muze: “Iedereen is hier zichzelf”

René Dikhoff stond op zijn vijftiende af te wassen in de keuken van een restaurant. Zijn compagnon Niels Zentveld wist al in groep zeven dat hij kok wilde worden. Geen wonder dus dat beiden nu, op respectievelijk 33- en 27-jarige leeftijd, een eigen horecagelegenheid runnen: grand-café A-muze, dat dit jaar zijn tienjarig jubileum viert. 

Wat waren mijlpalen in de afgelopen tien jaar? René, die in 2009 samen met zijn vrouw Juliëtte de zaak overnam, en chef-kok Niels, die in 2012 mede-eigenaar werd, moeten even nadenken, maar dan branden ze los. “Grootste mijlpaal is dat we de tien jaar hebben gehaald en dat we het ondanks de recessie elk jaar drukker hebben zien worden. Maar als we er concrete zaken moeten uithalen, dan is dat de verbouwing eerder dit jaar van het interieur en onze jarenlange hoge positie in de terrassen-top-10 van de Duin- en Bollenstreek, eenmaal zelfs een tweede plaats. En daar komt dus nu de nominatie voor de Sterkste Schakel bij.”

Boven verwachting
Dat het grand-café veel publiek trekt, van jong tot oud, heeft vooral te maken met het feit dat René, Juliëtte, Niels, en hun 24 medewerkers de gasten verrassen. “Mensen verwachten menu’s die bij een grand-café passen, zoals saté en spareribs, maar zij kunnen ook à la carte eten en bijvoorbeeld chateaubriand bestellen die we aan tafel klaarmaken. En we hebben menu’s die wekelijks wisselen. Zo hebben we voor elk wat wils. Met kwaliteit en eerlijke en huisgemaakte producten tegen een goede prijs onderscheiden we ons.”

“Dit combineren we met een informele stijl en een persoonlijke bediening,” vervolgen René en Niels. “Onze parttimers werken over het algemeen op een vaste dag en dat bevordert de herkenbaarheid. Dat leidt tot leuke gesprekken met de gasten. Iedereen is hier zichzelf en maakt graag een lolletje. Al deze dingen bij elkaar zorgen ervoor dat we boven verwachting presteren. Dat is de feedback die we van onze gasten terugkrijgen. We nodigen ze uit om eerlijk hun mening te geven. We staan open voor kritiek. Daar word je alleen maar beter van.”

Keukenhof-seizoen
De meeste gasten komen uit Lisse en omgeving, maar ten tijde van de opening van de Keukenhof zit de zaak ook vol met buitenlandse gasten, van de Verenigde Staten tot China. Zakelijke gasten kiezen A-muze vooral uit voor een lunch of een borrel. “We zijn flexibel, zeker voor onze zakelijke gasten,” leggen René en Niels uit. “Als mensen binnen drie kwartier weer buiten willen staan, kan dat. Maar rustig en uitgebreid lunchen kan uiteraard ook. Ook bij deze doelgroep geeft de kwaliteit van de keuken en de lage drempel de doorslag. Bovendien is de bereikbaarheid goed. Voor de deur kun je de eerste twee uur vrij parkeren en iets verderop kun je de hele dag gratis je auto kwijt. Ook de wifi is gratis.”

“We hebben een sterke formule,” zeggen René en Niels aan het eind van het gesprek. “Reden waarom we overwegen om in de toekomst op een andere locatie buiten Lisse een tweede A-muze te openen.”

Grand-café A-muze
Heereweg 238
2161 BR Lisse
T 0252 – 424 600
E [email protected]
I www.a-muze.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *