Kooi Katwijk specialist in koelcellen, bouwt alles eromheen ook

“Ik werkte veertien jaar lang als onderaannemer van de gebroeders Kooi en heb hun bedrijf twee jaar geleden alléén overgenomen,” zegt Harm van der Laan, “Twee jaar later werk ik met elf man, waarvan drie in loondienst, en kijk ik naar mogelijkheden nog meer vaste krachten aan te nemen. Toen de markt voor alle soorten koelcellen, klimaatoplossingen, laboratoria, bedrijfshallen, kassen en overige utiliteitsbouw aantrok wist iedereen in de omgeving het bedrijf dat door de broers Kooi is opgebouwd prima te vinden.”

Harm van der Laan was geen onbekende voor de ‘oude’ klanten en neemt met plezier de telefoon op met ‘Kooi Katwijk’. Niet alleen in kantooruren trouwens. Het bedrijfsnummer staat doorgeschakeld naar zijn 06: “Tijdens en ook ná bouwprojecten wil ik volledig bereikbaar zijn. Bouw, montage en onderhoud moet probleemloos voortgang kunnen vinden. De snelheid waarmee het werk wordt gedaan is meestal niet kritisch, maar wel de planning en de juiste volgorde. Daarom wil ik erbovenop zitten. Dat is ook de verwachting van de opdrachtgever. Die laat het gehele management van zijn bouwproject liefst helemaal aan ander over.”

Investering in perfect werk
“Een aantal jaren terug liep ik een hernia op bij het plaatsen van een iets te groot isolatiepaneel. Dat liep gelukkig goed af. Het bracht mij ook op het idee om te investeren in een robot die de panelen kan plaatsen. Wij hebben een glaszaagrobot aangeschaft en die speciaal laten ombouwen. Nu zaagt dat ding onze sandwichpanelen, pakt ze op en kan ze tot tien meter hoogte op de juiste plek zetten. Dat is niet alleen goed voor onze ruggen, maar scheelt ook in de hoeveelheid werk die wij aan kunnen.

Aanhoren van de klant staat op nummer één
“De naamsbekendheid van het bedrijf is groot. Nu de markt weer aantrekt in de bloemen weten de klanten ons goed te vinden. Dat is fijn, maar slechts de helft van het verhaal. Natuurlijk moeten wij het dan wel waarmaken. Daarbij staat voor mij het aanhoren van de klant bovenaan. Schetsen voor nieuwe plannen maak ik samen met de klant vóórdat ik het geheel technisch laat tekenen. Ik adviseer over indeling en routering. En wij zijn open in onze prijsstelling en offerte. Bij de bouw blijf ik erbij totdat ik ervan overtuigd ben dat alles netjes is geworden.” Harm van der Laan zit vol met plannen voor de toekomst van zijn bedrijf. Kooi Katwijk is gespecialiseerd in koel- en klimaatoplossingen voor een bijzondere groep opdrachtgevers: bollenkwekers. Maar daaromheen breidt het bedrijf zich uit naar het aannemerschap van complete bouwprojecten. Door hun kennis van koelen bedient het bedrijf ook klanten in de levensmiddelensector. Van groot tot klein. “Die grote bouwprojecten zijn prachtig, maar ik zie ook een markt in verkoop van kleinere koelunits voor de retail.”

Kooi Katwijk
Scheepmakerstraat 5D
2222 AP Katwijk
T 071 – 403 23 67
E [email protected]
I www.kooikatwijk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *