De nieuwe BMW 225XE Active Tourer

Inderdaad, het gaat nog steeds om de bijtelling, want anders zou de gemiddelde zakelijke rijder nooit aan een Plug-In Hybrid beginnen naar mijn idee.

En ja, bij deze BMW 225XE Active Tourer bedraagt de bijtelling voor dit jaar nog 15%. Je zou kunnen zeggen dat dit dus het grootste pluspunt van deze BMW is, maar eerlijk is eerlijk, er zijn er natuurlijk veel meer, want het is wel een echte BMW. De basis van deze 225XE is de 218i met een 1.5 liter benzinemotor met drie cilinders en 136 pk die gekoppeld is aan een 6-trapsautomaat. Onder de vloer van de bagageruimte bevindt zich het elektro-gedeelte, dat de achterwielen op basis van 88 pk aandrijft. Nadeel is wel dat 115 liter bagageruimte daardoor wordt opgeslurpt, maar er blijft nog een royale 400 liter over. Extra nadeel is dat er geen trekhaak meer gemonteerd kan worden. Onder de achterbank zit het

accupakket en een iets kleinere benzinetank van 36 liter in plaats van 51 liter. Het blijft even wennen als je ‘start’, want je hoort niets. Hij staat dus aan. Voordeel van dit elektro-aspect is dat hij er als een speer vandoor gaat. Voordeel is ook dat de elektronica zelf bepaalt welke motor op welk  moment het best tot zijn recht komt. Uiteindelijk biedt deze BMW nog steeds een mooie mix van comfort en dynamiek. Eigenlijk moet je hem zelf even beleven, dus rij eens langs bij Van Poelgeest in Noordwijk.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *