Bouwmaat XL Leiden: “We gaan naar de klant op de bouwplaats toe”

Sinds de verhuizing van de Leiderdorpse vestiging van Bouwmaat naar Leiden, die vanaf dat moment een XL-vestiging werd, nam de omzetgroei en het assortiment van de bouwmaterialen-groothandel substantieel toe. “De oorzaak?” herhaalt vestigingsmanager Ruud Nieuwenburg de vraag. “Dat is een optelsom van allerlei factoren.”

Een succesvolle one-stop-shop-formule met indien gewenst bezorging op de bouwplaats of aflevering in afsluitbare boxen, waardoor klanten ook buiten winkeltijd spullen kunnen afhalen. Een compleet assortiment, aangevuld met meer regionaal getinte producten die op verzoek van klanten zijn toegevoegd. Ruime parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid, die nog beter is geworden sinds het kruispunt richting de A4 is opgeknapt. Geen wachttijden bij de kassa, een scherp prijsbeleid en natuurlijk niet te vergeten een bijzonder team. “Een team dat bestaat uit stuk voor stuk professionals met uitstekende vakkennis. Dat is de toegevoegde waarde van onze producten.”

Pluspunten
Ruud Nieuwenburg somt de pluspunten van Bouwmaat XL Leiden moeiteloos op. “Maar het belangrijkste is dat we enthousiast inspelen op de wensen van klanten en de adviezen die dagelijks gegeven worden.” zegt Ruud. “Wij noemen dit ‘Bouwmaat-klanthousiast’.”

Voorbeelden van dit klantgerichte gedrag zijn er legio. Ruud: “Samen met buitendienstmedewerker Glenn van der Wilden bezoek ik regelmatig onze klanten, voornamelijk zelfstandige bouwprofessionals. We gaan naar de bouwplaats toe om klanten van advies te voorzien en offertes te maken. Regelmatig schakelen wij fabrikanten en leveranciers in. Laatst bij een vochtprobleem in een kelder werd een technische oplossing aangedragen voor een probleem dat al jaren speelde. Zo denken we op een concrete manier mee met de klant.”

Feestjes
Verder organiseert Bouwmaat sessies voor klanten in de winkel, regelmatig in samenwerking met leveranciers. Dit kan over bouwkundige onderwerpen gaan, maar ook over marketingachtige zaken als reclame maken via sociale media. “Wij maken er altijd een feestje van,” legt de Leidse vestigingsmanager uit. “Zo omlijsten we de eerstkomende product-demonstratie op 16 september met live jazz- en bluesmuziek. En tussen 10 en 15 oktober vieren we de vijftiende verjaardag van onze vestiging met tal van feestelijke activiteiten.”

Het moge duidelijk zijn, de toekomst van de Leidse bouwgrootmarkt – een van de grotere in Nederland van de in totaal 46 Bouwmaat-vestigingen – ziet er zonnig uit. Sinds de verhuizing naar Leiden, ruim twee jaar geleden, zijn er veel nieuwe klanten bijgekomen uit de regio Leiden, Voorschoten en Zoeterwoude, terwijl het klantenbestand uit de regio Leiderdorp en omgeving op peil is gebleven.

Professionaliseren
“Ik verwacht dat de groei van de afgelopen jaren doorzet,” besluit Ruud Nieuwenburg. “Een professioneel team zorgt er zelfs voor dat wij al een ruime periode als distributiecentrum voor een aantal collega-Bouwmaat-vestigingen fungeren. Ons magazijn wordt de komende periode verder uitgebreid. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor producten speciaal voor de Leidse markt.”

Bouwmaat XL Leiden
Rooseveltstraat 78
2321 BM Leiden
T 071 – 581 33 10
E [email protected]
I www.bouwmaat.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *