MakeCover versiert en renoveert met folie

Ronald Steenkist van MakeCover uit Alphen aan den Rijn werkt al jaren met folie. Folies ter versiering of voor privacy op glas, folies om gladde gevels en kozijnen te renoveren en folies met enorme afbeeldingen of foto’s om wanden mee te decoreren. Voor die laatste toepassing heeft hij zelf eensysteem ontwikkeld waarmee de ongemakkelijkste ondergronden binnenshuis tóch ‘gecoverd’ kunnen worden.

“Wanneer wij ons nieuwe systeem, ClipCover, aan architecten laten zien, dan zeggen zij ‘Wow’. Het gebruik van wandvisual of muurfoto’s is niet meer nieuw, maar interieurontwerpers liepen nog weleens tegen problemen aan bij wanden waar geen visuals rechtstreeks of kamerbreed tegenaan gemonteerdkunnen worden. Door twee bestaande technieken te combineren binnen een eigen ontwikkeld product heb ik een systeem ontwikkeld dat dit wél mogelijk maakt. Zo kunnen wij iedere wand volledig, met eventuele uitsparingen en een hogere kwaliteit van de illustratie bespannen.”

Niet gebonden aan productiemiddelen
Voor Steenkist is het belangrijk dat hij niet is gebonden aan eigen machines. “Ik verkoop mijn producten niet om mijn eigen machinepark te vullen. Ik verkoop wat het beste is voor mijn klant.” De markt voor dit soort producten groeit enorm, wel 30% tot 40% per jaar. Avery en 3M ontwikkelen supersnel nieuwesoorten folies. “Mijn kennis ligt bij de verschillende toepassingen. Zonder eigen printers kan ik vrij meedenken en adviseren over de beste oplossing voor de klant. Ik ga altijd voor de hoogste kwaliteit.Dat kan betekenen dat ik ‘Nee’-verkoop. Bijvoorbeeld wanneer ik zie aankomen dat de voorkeur van een klant onvoldoende lang mee zal gaan.”

‘Restyle solutions’
“Het grootste deel van ons werk bestaat uit interieurverfraaiing. Relatief oude kantoren worden strakgetrokken en gemoderniseerd, vaak met grote open ruimtes en glazen binnenwanden.

Interieurbureaus kunnen met onze folietechnieken heel ver gaan met het ontwerpen van een stijl. Nu het gebruik van folies nog in ontwikkeling is kunnen wij nog vroeg in het traject met architecten, project-inrichters en interieurbureaus meepraten. Op die manier komt óns product in het bestek. Wij maken technisch voor hen mogelijk om nog creatiever te denken.”

Naamsbekendheid
“Wij hebben in deze nieuwe markt bepaald niet te klagen, maar zouden graag onze naamsbekendheid onder architecten vergoten. De mogelijkheden met folie zijn eindeloos, daar willen wij hun graag mee laten experimenteren.”

MakeCover
MakeCover bestaat pas drie jaar en heeft al een paar heel erg zichtbare klussen op zijn conto geschreven. De meest opvallende is een plakplaatje van bijna één hectare op het plafond van het station van Delft. De stadsplattegrond van 1876 is door MakeCover in Delftsblauwe stippen op 3.858 foliesecties geprint, die ieder apart op de juiste plafondlamellen werden aangebracht. “14,8 strekkende kilometer! Daar waren wij wel even mee bezig.”

MakeCover
Hoorn 234
2404 HK Alphen aan den Rijn
T 085 – 8771840
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *