Boers Licht & Design, vier generaties van hoefsmid tot interieur en design

Als overgrootvader, grootvader en vader en moeder zich nooit hadden aangepast aan de klant, dan verkocht Dorinda Boers nu nog steeds hoefijzers. Ware het niet dat er nu geen paard meer over de Huigsloterdijk komt. Vakantievaarders, wielrenners en dagjesmensen des te meer. En die komen dan ook nog vaak terug in de verlichting en designwinkel van de familie Boers.

Toch kun je niet zeggen dat de familie Boers sinds 1902 alleen maar met alle winden meewaait. Wat ze leveren zou je kunnen samenvatten als verkoop en service van apparaten in het huis. Vader Boers: “Ik ga nog steeds bij de klanten langs om de lamp die ze bij ons hebben gekocht aan te sluiten.” Zijn grootvader begon als hoefsmid en kachelreparateur. Dat werd later loodgieten en elektra. Hetbedrijf verkocht ‘bruingoed’ en witgoed. Anno 2016 is er nog wat witgoed, maar is het zwaartepunt verschoven naar de betere merken verlichting en interieuraccessoires. Maar altijd met de combinatievan het apparaat én de montage.

Klanten laten alles aan ons over
“Onze witgoedmonteur (in de volksmond van Roelofarendsveen Joop ‘Stroom’),” zegt Dorinda Boers, “werkt al ruim dertig jaar voor ons. Hij is voor vele gezinnen in de omgeving een bekend gezicht. Het vertrouwen van onze vaste klantenkring in hem en onze winkel is groot. Wanneer een wasmachine of droger vervangen moet worden vragen ze hem slechts ‘wat heb je staan’. Het is voor ons zo logisch om je klanten op die manier volledig te bedienen.”

Service heeft toekomst
Gevraagd naar wat Dorinda Boers als hét kenmerk van haar winkel ziet zegt ze: “Wij willen gewoonweg dat onze klanten blij of tevreden met de aankoop zijn. Wij willen hen altijd blijven helpen. Met onze lampencollectie eindigt het ook niet bij de toonbank. Ik geef lichtadvies voor het interieur. En als je er dan toch bent en het gesprek over het interieur voert, dan zijn daar weer aanknopingspunten voor andere zaken, zoals spiegels of vazen. Mijn moeder en ik hebben plezier in het gesprek met de klant. Mensen blijven vragen stellen. Dat kan niet bij een webwinkel. Laat staan dat de pakketbezorger de spullen komt monteren. Wij hebben geen idee van de toekomst, maar weten zeker dat wij met aandacht voor service altijd goed zitten.”

Boers Licht en Design
De winkel aan de Huigsloterdijk zal in de afgelopen 114 jaar wel vaker opgefrist zijn. Nu is de buitenzijde in stemming antracietgrijs met witte lettering geschilderd. Op een steiger aan de Ringvaart tegenover de winkel staat een gietijzeren tuinset met vier stoelen. “’s Zomers gaan fietsers en vaarders daar vaak zitten; de mannen dan. De vrouwen nemen even de tijd om binnen rond te kijken. Op zichzelf is dat geen moment om iets te verkopen, maar velen van hen vinden later de weg naar de winkel terug. Ze komen dan ook overal vandaan.”

Boers Licht en Design
Huigsloterdijk 7
2156 LD Weteringbrug
T 071 – 331 22 52
E info@ boerslichtendesign.nl
I www.boerslichtendesign.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *