Advocate Fleur Spijker wordt nieuwe partner bij TK

Over de inhoudelijke kwaliteiten van hun nieuwste aanwinst hoeven ze zich bij TeekensKarstens advocaten notarissen geen zorgen te maken. Advocate Fleur Spijker studeerde in drie rechts-gebieden af. Ze schreef een preadvies en zit in het selecte clubje juristen dat annotaties mag schrijven bij uitspraken van de Raad van State. Sinds april is ze partner bij TK.

Fleur Spijker (44) woont in Leiden, is getrouwd en heeft drie kinderen in de middelbareschoolleeftijd. Haar man werkt voor een bank. Ze oogt ontspannen, alsof ze fluitend bergen werk verzet. “Mijn hart heeft altijd bij het bestuursrecht gelegen. Dat wil zeggen: bij het oplossen van geschillen over overheidsbesluiten. Daarbij zit natuurlijk vaak een politieke component, dat boeit me. Ik zit hier in Leiden ook in de gemeenteraad, dat vult mijn werk heel mooi aan.”

Bij TK gaat Fleur Spijker de overheidspraktijk breder neerzetten. “We richten ons vooral op het omgevingsrecht, dat is ook mijn specialisme: geschillen over de leefomgeving. Stel, iemand wil een nieuwe bioscoop opzetten, maar op de plek waar die moet komen, is dat in strijd met het bestemmingsplan. Hoe zorg je er nu voor dat de gemeentelijke besluitvorming over die bioscoop snel rond komt?”

Partner zijn bij een advocatenkantoor houdt in dat je méér bent dan advocaat. “Ik sta mijn klanten daadwerkelijk bij. Ik vertegenwoordig ze niet alleen bij hun geschil, maar ik kan ze ook op bestuursniveau adviseren over zaken als bedrijfsvoering, visie, positionering in de markt en concurrentie. Deze rol neem ik ook bij TK op me.”

Dicht bij de ondernemer
Fleur werkte voor diverse advocatenkantoren, het laatst bij  Boekel in Amsterdam. Ze is blij met haar overstap naar TK, die niet gepland was.  “Ik houd erg van werken en ik heb nooit mijn carrière gestuurd. Ik kijk naar wat er op mijn pad komt, ik laat me graag verrassen.  Maar TK trekt me erg. En niet alleen omdat het in mijn woonplaats gevestigd is. Het is een kwalitatief hoogstaand, modern en toegankelijk kantoor, dat dicht bij de ondernemer staat.

“Sterker nog, ik denk dat regionale kantoren als TK de toekomst hebben. Ze bieden heel goede dienstverlening en hebben een concurrerend uurtarief. Door de vaak goede persoonlijke band met de ondernemer weten dat soort kantoren wat er in de ondernemingen speelt, waardoor de dienstverlener niet alleen oog heeft voor de juridische aspecten. Dat vind ik het leuke hier.”

Veel werk
Fleur verwacht de komende jaren veel werk op het gebied van het omgevingsrecht. “De nieuwe Omgevingswet komt eraan. Die wet moet een cultuuromslag bewerkstelligen bij lokale overheden.

“Wie nu als projectontwikkelaar een plan indient voor gebiedsontwikkeling, krijgt meestal een reactie van zijn gemeente die luidt: ´Nee, tenzij…´. Straks moet die reactie zijn: ‘Ja, mits….’ De lokale overheid helpt je dan te bekijken hoe je je plan voor elkaar kunt krijgen. Dat wordt een enorme mentaliteitsverandering.”

TeekensKarstens advocaten notarissen
Vondellaan 51
2332 AA Leiden
T 071-535 8000
I www.tk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *