Strandpaviljoen Surf en Beach

Na zijn studie op de hotelschool runde Stefan van As twaalf jaar lang een hotel-restaurant in de Franse Alpen, waar het tijdens het skiseizoen elke dag feest was. Nu is hij alweer acht jaar eigenaar van strandpaviljoen Surf en Beach op het Katwijkse strand, samen met zijn partner Sandra. 

Watersport
Het is dan ook geen toeval dat ‘Surf’ terugkomt in de naam van het strand-paviljoen. In samenwerking met Surfschool Katwijk biedt Surf en Beach een scala aan watersportactiviteiten aan, zoals surfen, suppen, raften en bodyboarden. Ook op het strand en in de duinen is er van alles te doen, van moutainbiken tot powerkiten.

“De gediplomeerde instructeurs van Surfschool Katwijk verzorgen de activiteiten, wij zorgen voor het eten en het drinken,” legt Stefan uit. “Dat is een mooie combi, waar ook veel bedrijven gebruik van maken, bijvoorbeeld voor teambuildingsessies. Het is mooi om te zien hoe dat gaat. In het begin moet het ijs vaak nog gebroken worden, maar na afloop zitten de directeur en zijn medewerkers broederlijk naast elkaar en wisselen ze stoere verhalen uit.”

Barbecueën of rond de open haard
Surf en Beach biedt van februari tot eind oktober allerlei arrangementen aan, zowel voor warme dagen als voor minder mooie dagen. Behalve de al genoemde sportactiviteiten zijn dat bekende spellen als ‘Wie is de mol’, ‘Expeditie Robinson’ en ‘Ik hou van Holland’. 

Daarna komt bij mooi weer de barbecue tevoorschijn en kan er op banken op het strand gegeten worden. Als het regent of als het te koud is, is het binnen gezellig op de loungebanken rond de open haard. Stefan: “We bieden een totaalpakket, waarbij ik de afspraken maak met de klant, inclusief het sportieve programma. Verder geldt dat we kwalitatief goed eten en drinken serveren en een snelle service bieden. Mensen hoeven nooit lang te wachten op hun drankje.”

Weg der geleidelijkheid
Strandpaviljoen Surf en Beach groeide sinds 2009 gestaag. Het paviljoen werd vier keer zo groot en het personeelsbestand nam toe van twintig naar zestig. “We hebben de weg der geleidelijkheid bewandeld,” zegt Stefan van As, die ook voorzitter is van de vereniging van Katwijkse strandpaviljoenhouders. “Samen met het personeel zijn we gestaag gegroeid. Misschien dat we in de toekomst jaarrond opengaan, maar dat is geen must. Door de parkeergarage en de vernieuwde boulevard krijgen we meer bezoekers. De garage in het duin is echt een trekker.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *