Strandpaviljoen Zee en Zon: Ongedwongen sfeer en laagdrempelig

Strandpaviljoen Zee en Zon opent als alles volgens plan verloopt in maart 2017 een permanent restaurant met terras op het Katwijkse strand. De vernieuwing van de boulevard, anderhalf jaar geleden, is de aanleiding.

“De vernieuwing van de boulevard en de aanleg van de parkeergarage is echt een verbetering. Ons strandpaviljoen ligt nu aan een mooi plein. Dat is heel uitnodigend. Hierdoor hebben we meer aanloop, zowel van mensen uit het dorp als van dagjesmensen en toeristen. De omzet vertoonde altijd al een stijgende lijn, maar nu hebben we het nog drukker. We zitten vaak vol. Alleen twee jaar geleden, tijdens de bouwwerkzaamheden, waren er dagen bij dat we niets te doen hadden, nu zijn we blij als het even iets rustiger is.”

Permanent paviljoen
Het is duidelijk: Kees en Marian van Duijn en hun zonen Kees jr. en Robin van strandpaviljoen Zee en Zon zien de toekomst zonnig in, reden waarom ze plannen hebben om van hun strandtent, dat momenteel acht maanden per jaar geopend is, een permanent paviljoen te maken. Binnen wordt het vloeroppervlak bijna tweemaal zo groot, van 250 m2 naar 450 m2. Buiten groeit het terras van 240 m2 naar 380 m2. Hierdoor kan Zee en Zon in de toekomst binnen 140 mensen ontvangen (nu 75) en buiten 260 (nu 190).

De tekeningen voor het nieuwe paviljoen zijn klaar. De gemeentelijke vergunning is zo goed als rond en als het financieel ook rondkomt, kunnen de bouwwerkzaamheden in oktober 2016 beginnen. Maart 2017 opent het vernieuwde Zee en Zon dan zijn deuren, is de planning.

Zakelijke gasten
Ook voor zakelijke gasten nemen de mogelijkheden dan toe. Nu al komen
bedrijven uit de regio regelmatig naar Zee en Zon voor een bedrijfsetentje, een zakenlunch of een jubileumfeestje. Ook winkelpersoneel uit Katwijk komt er graag, onder andere tussen zes en zeven uur op koopavond voor een snelle maaltijd of tussen de middag voor een lunch. Volgend jaar kan in het strandpaviljoen ook een eigen vergaderruimte worden geboekt voor bijvoorbeeld een heisessie aan zee.

Wat niet verandert is de sfeer en de inrichting. “Het blijft laagdrempelig, huiselijk en gezellig,” besluit de familie Van Duijn. “Je kunt hier lekker eten, maar het blijft ook mogelijk om in je zwembroek binnen te lopen voor een ijsje. De sfeer is ongedwongen. Daarom zitten zakelijke gasten hier ook niet apart. Zeven dagen per week van negen uur ’s morgens tot

elf uur ’s avonds staat ons team van dertig man klaar om onze gasten te ontvangen. Mensen kiezen voor ons vanwege de sfeer en om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat laatste wordt als we het hele jaar open zijn nog beter, want dan verandert onze menukaart mee met de seizoenen.”

Strandpaviljoen Zee en Zon
Boulevard-Zeezijde 19
2225 BB Katwijk
T 071 – 407 15 09
I www.zeeenzon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *