Durieux Schilders BV: Al 80 jaar een gelikt familiebedrijf

Op de kop af 80 jaar geleden, in 1936, richtte Jan Durieux schildersbedrijf Durieux op. Gewoon vanuit een schuurtje achter het huis in de Nieuwstraat in Katwijk. “Hij deed schilderwerk- en behangwerk voor particulieren”, vertelt kleinzoon Edwin Durieux. “Tegenwoordig zou je hem een zzp’er noemen.”

Historie
In 1956 verhuisde hij van de Nieuwstraat naar de Vinkeweg waar ook een winkel in verf en behang werd begonnen. In 1981 namen zoon Jan Jr en zijn vrouw Marian de zaak over. Edwin Durieux, de derde generatie, werkt sinds 1997 mee in de zaak. “In 2005 ben ik mede-eigenaar geworden en deed mijn vader een stapje terug. Sinds 2013 ben ik eigenaar van het schildersbedrijf.”

Het personeelsbestand breidde gestaag uit van vier naar twaalf vaste medewerkers. In drukke tijden worden er vakkundige schilders bij ingehuurd. Inmiddels is het schildersbedrijf verhuisd naar de Scheepmakerstraat op bedrijventerrein ´t Heen, waar op dit moment een uitbreiding plaatsvindt met het oog op de toekomst.

Klanten van Durieux Schilders zijn nu niet meer alleen particulieren, maar ook verenigingen van eigenaren, aannemers van nieuwbouwprojecten, scholen, bedrijfspanden, monumenten en verzorgingstehuizen.

“Wij proberen onze klanten totale ontzorging te bieden met een onderhoudscontract en met kostenbegroting voor de toekomst. Zo weten de klanten in de komende 10 jaar precies waar ze aan toe zijn. Wij controleren periodiek hoe het schilderwerk erbij staat. Zo kunnen wij vaak een grote onderhoudsbeurt uitstellen en blijven wij steeds in the picture bij de klant.”

“Door onze lange ervaring als onderhoudsbedrijf hebben wij een grote, vaste klantenkring verkregen en hebben we een groot vertrouwen bij de klant opgebouwd waar wij enorm trots op zijn. Dit willen wij graag behouden. Wij kunnen dan ook de zekerheid geven dat alle werkzaamheden door onze vakbekwame medewerkers met de grootste zorg worden uitgevoerd”.

Enkele projecten hebben wij voor u uitgelicht.

Monumentaal schilderwerk
Enkele voorbeelden: Op de Rijnstraat te Katwijk heeft Durieux een monumentaal pand geschilderd. Het was vroeger halte voor de blauwe tram, maar daarna in gebruik genomen als kantoorpand. De huidige eigenaar, een particulier, heeft met de verbouwing het historische karakterhersteld. Durieux zorgde voor de afwerking en nu voor het onderhoud.

Ook is een vaste klant het Arme Wees- en Kinderrechtenhuis te Leiden, al vanaf de restauratie in 2008. De  Regentenkamers worden eruit gelicht. Deze zijn weer in de staat van de 18e eeuw teruggebracht.

Voor dezelfde stichting is ook het monumentale pand Groot Hinkeloord te Wageningen in de onderhoudsportefeuille opgenomen.

Nieuwbouw
Diverse nieuwbouwprojecten zijn uitgevoerd, waaronder het Project Groenoord te Leiden en de diverse nieuwbouwlocaties van Cremer Speciaalmachines te Lisse.

Momenteel worden 22 nieuwbouwwoningen in Zandvoort onder handen genomen. Binnenkort wordt er gestart met een appartementencomplex te Amstelveen.

Durieux Schilders BV
Vinkeweg 4
2223 JM Katwijk
T 071 – 402 96 29 / 06 – 14678934
E [email protected]
I www.durieuxschilders.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
17-05-2024 09:06
Sam
Amerik Leeuwen
Kan ik daar Ook terecht voor het leasen Van een Mini? MvG....
04-05-2024 11:10
Amerik Leeuwen