Dorpscafé In den Blauwen Bock: “We willen het café op de kaart zetten”

De eigenaren Erik Houtenbos en Cindy Beugelsdijk willen dorpscafé In den Blauwen Bock dynamischer maken, zodat het een ontmoetingsplaats wordt voor iedereen, van aannemer tot metselaar en van ondernemer tot advocaat. “Mooi voorbeeld is de Jopenkerk in Haarlem.”

“Toen ik In den Blauwen Bock vier maanden geleden overnam, ben ik gaan kijken wat er op korte termijn anders kon,” kijkt Erik Houtenbos terug op zijn start in Katwijk. “Als eerste hebben we de keuken verbouwd en naar de kaart gekeken. Het is nog niet zoals het moet zijn, maar er is al wel een aantal zaken verbeterd. Binden en verbinden is mijn credo. Doel is dat In den Blauwen Bock een echte ontmoetingsplaats is, waar je terecht kunt voor een kopje koffie of thee, voor een drankje en voor een lekkere maaltijd tegen een nette prijs.”

Mooi terras

Een voorbeeld van een kortetermijn-verandering is het serveren van een hamburger van puur vlees met een bijpassende saus en een lekker biertje, waarbij het vlees op een houtskooloven wordt gegrild. Erik: “Op dat soort zaken zetten we in. Maar er moet nog meer gebeuren. De eerste maanden was ik druk met vergunningen regelen en papieren invullen. Nu gaan we verder, onder andere met de herinrichting van het terras. Dat ziet er niet uit. Het is niet meer dan een hoopje stoelen en tafels. Het moet een terras worden waar iedereen wil zitten en dat het aanzien van het centrum verbetert.”

De horeca-ondernemer wil dat In den Blauwen Bock een plaats is voor iedereen, dus ook voor bedrijven. Regelmatig komen groepjes collega’s na werktijd borrelen in het café, vaak gevolgd door een etentje. Ook een informeel bedrijfsfeestje, bijvoorbeeld vanwege een jubileum, is mogelijk. “In principe zijn we altijd open, dus dit soort activiteiten combineren we met het bezoek van onze andere gasten,” legt Erik uit. “Zo krijg je een mooie dynamiek in je café en de authentieke kroegsfeer, zoals in de tv-serie Cheers.”

Op de kaart zetten
Gevraagd naar een ideaal voorbeeld van een mooi café, noemt Erik Houtenbos De Jopenkerk in Haarlem. “Daar kun je beneden borrelen en naar live muziek luisteren. Boven is het eetgedeelte met uitzicht op het café vanaf een galerij, zodat je echt één geheel hebt. Zoiets willen we op termijn ook in In den Blauwen Bock. Als we de eerste verdieping bij het café trekken en het plafond verhogen, kan dat. Op de tweede en de derde etage kunnen we dan acht mooie suites inrichten in plaats van de huidige zestien hotelkamers die we momenteel ook hebben. Door dit soort veranderingen zetten we In den Blauwen Bock echt op de kaart en geven we Katwijk het grand café dat het nu nog mist.”

Dorpscafé In den Blauwen Bock
Badstraat 9
2225 BL Katwijk
T 071 – 401 52 73
E [email protected]
I www.blauwenbock.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam