Cor van Duijn van Waardzicht Groep: “Ondernemen zit nog steeds in mijn bloed”

Eind december 2013 namen Evelien en Lione van Duijn het beheer over van de Golden Green-hotels in Noordwijk, Leiden en Zoetermeer. Tot dat moment was de hotelketen eigendom van hun vader Cor van Duijn. Daarmee nam de inmiddels 75-jarige ondernemer afstand van een deel van de Waardzicht Groep. “Maar ik zit nog niet achter de geraniums.” 

De Rijnsburgse ondernemer Cor van Duijn zit nog elke dag achter zijn bureau, ondanks een openhartoperatie, enkele jaren geleden, waar hij geheel van is hersteld. “De dagelijkse gang van zaken heb ik overgedragen aan mijn dochters,” legt Van Duijn uit. “Ik ben wel op de achtergrond aanwezig voor het geven van advies. En ik houd me bezig met de vastgoedactiviteiten van Waardzicht. De huizen, kantoren en grond die ik in de loop van de jaren in Zuid-Afrika heb gekocht, wil ik binnen nu en vijf jaar afstoten.”

Vis in het water
“Maar het ondernemen zit en blijft in mijn bloed zoals bij veel ondernemers in de gemeente Katwijk, getuige de vele bloemen-, groente- en visbedrijven,” vervolgt de eigenaar van Waardzicht. “Ik voel me als een vis in het water als ik panden aan- en verkoop. Maar tegenwoordig doe ik dat dichter bij huis. Zo heb ik onder andere enkele winkelpanden in Rijnsburg en omgeving. Zolang ik gezond ben, ga ik nog niet achter de geraniums zitten hoor.”

Cor van Duijn begon zijn carrière in de jaren zestig als kweker. Maar Rijnsburg was te klein voor de zakenman. Hij verlegde zijn grenzen, letterlijk en figuurlijk. Zo kweekte en importeerde hij bloemen in onder andere Kenia en Zuid-Afrika.

En hij begon een weefselkweekbedrijf dat nieuwe bloemensoorten ontwikkelde, onder andere alstroemeria’s. Nadat hij in de jaren tachtig zijn bedrijf verkocht aan Koninklijke Shell-groep, dat de opdracht had om de weefselkweek in Nederland verder te ontwikkelen, verlegde Van Duijn zijn activiteiten naar het vastgoed. “Daarmee was de cirkel rond. Als jonge jongen verkocht ik bloemen bij het Shell-gebouw in Den Haag aan kantoorpersoneel en vele jaren later kocht Shell mijn bedrijf. Het kan verkeren.”

Drie- en viersterrenhotels
In 1989 kocht Cor van Duijn zijn eerste hotel: het Beach Hotel in Noordwijk, nu onderdeel van Hotels van Oranje. Daarna volgden drie- en viersterrenhotels in Leiden, weer Noordwijk en Zoetermeer, die als de hotelketen Golden Green bekend staan. De hotelketen is eigendom van Waardzicht Groep in Rijnsburg, waar zo’n 150 mensen werken. In Zuid-Afrika werkt circa vijftig man onder de vlag van Waardzicht International.

Het familiebedrijf aan de rand van Rijnsburg naast het riante woonhuis, waarvan de tuin onlangs is vernieuwd, bestaat inmiddels ruim vijftig jaar. Cor van Duijn, afsluitend: “Ik heb het fundament gelegd waarop mijn dochters verder kunnen bouwen. Anderen mogen het bedrijf nu voortstuwen in de vaart der volkeren. Waarbij ik wil meegeven: wie van het water drinkt, waakt met zorg over de bron. Hier moet je dan dus zuinig op zijn.”

Waardzicht Groep
Waardlaan 4
2231 NA Rijnsburg
T 071 – 403 23 11
E [email protected]
I www.waardzicht.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam