Bedlinnen voor Schiphol in verzegelde containers

Dat er strenge veiligheidsmaatregelen gelden op Schiphol, weten ze sinds een jaar ook bij wasserij Meerzicht. In verband met de komst van een nieuwe klant op de luchthaven moesten alle medewerkers op cursus en werden er nieuwe stalen containers in gebruik genomen voor het vervoer van bedlinnen. 

“Toen anderhalf jaar geleden bekend werd dat wij het bedlinnen van Hotel Mercure op Schiphol mochten reinigen, begon het hele circus,” herinnert eigenaar Rem van Dommelen zich. “Eerst moest iedereen in het bedrijf gescreend worden en daarna werden we allemaal naar een speciale cursus luchtvaartbenodigdheden gestuurd, bedoeld om spullen, zoals in ons geval de was, veilig af te leveren, waardoor eventuele terroristische aanslagen kunnen worden voorkomen. Jaarlijks krijgen we een opfriscursus en moeten we examen doen.”

Stalen containers
Maar dat is niet alles. Ook hebben de vrachtwagenchauffeurs speciale passen en zijn de auto’s uitgerust met een chip, zodat het beveiligingspersoneel precies weet waar de auto’s zich bevinden op de wegen op de luchthaven. Bovendien werden er speciaal voor wasserij Meerzicht veertig stalen containers gemaakt waarin het bedlinnen verzegeld wordt vervoerd. Van Dommelen: “Normaal gebruiken we containers van 50 kilo, deze wegen 100 kilo.”

Het project voor Hotel Mercure deed het Katwijkse wasserijbedrijf in nauwe samenwerking met linnenverhuurbedrijf en businesspartner Blycolin in Zaltbommel. Dat voor Meerzicht werd gekozen, had alles te maken met de veiligheid, orde en netheid bij Meerzicht. “Mercure is uiterst tevreden,” zegt Van Dommelen, die ook de was doet voor Mercure-hotels in Amsterdam en Den Haag. “Ook  de beveiligingsmensen zijn tevreden. Zij komen regelmatig checken of we ons aan de voorgeschreven werkwijze houden met getekende vrachtbrieven en verzegeld transport. We moeten ons trouwens ook wel aan de regels houden, want na twee officiële waarschuwingen wordt onze levering stopgezet.”

42.000 ton was
Mede dankzij de nieuwe klant op Schiphol is het aantal kilo’s was dat wekelijks wordt verwerkt, gestegen. Sinds Meerzicht begin 2013 verhuisde naar een nieuw pand op het Katwijkse bedrijventerrein ’t Heen is het gemiddeld wekelijks volume toegenomen van 35.000 naar 42.000 ton. Het betreft voornamelijk bedlinnen van hotels tussen de negentig en tweehonderd kamers, een specialiteit van Meerzicht waarop de productieruimte met grote energiezuinige was-, strijk- en vouwmachines volledig is ingericht.

Wasserij Meerzicht voldoet aan de gestelde milieu-eisen. Later dit jaar krijgt Meerzicht auditoren op bezoek die checken of de wasserij ook het ISO 9001-keurmerk kan krijgen.

In het voorjaar als de Keukenhof zijn poorten opent, heeft de wasserij de grootste piek. Ook in de zomermaanden is het druk. De extra uren die dan worden gedraaid, compenseert het bedrijf in de wintermaanden wanneer het rustiger is. “Maar we zoeken naar uitbreiding in die periode,” kijkt Van Dommelen vooruit. “Dat kan door ook hotels te benaderen in steden als Leiden en Amsterdam. Daar is de bezettingsgraad ook in de wintermaanden hoog, onder andere dankzij congressen met een overnachting.”

Wasserij Meerzicht
Nijverheidstraat 24
2222 AV Katwijk
T 071 – 403 47 01
E [email protected]
I www.wasserijmeerzicht.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam