Uw smartphone regelt het

Bijna dertig jaar geleden startte ik in de ICT. De PC was toen een veredelde tekstverwerker. Op floppy’s sloeg je de bestanden op en je was echt super bij de tijd met een PC die beschikte over een harde schijf van wel 10 MB. WordPerfect en SuperCalc verkochten als een tierelier op standalone PC’s. ICT was toen slechts een klein onderdeel van het totale bedrijfsproces.

Dertig jaar later zijn internet en ICT niet meer weg te denken uit onze samenleving en geen bedrijf kan nog zonder. Ik vraag mij weleens af of wij ons wel bewust zijn van de impact van ICT en internet op ons dagelijks leven. Zo is de smartphone niet meer weg te denken. Nog even en de computer is op kantoor verdwenen. Het is niet voor niets dat de PC-verkoop ook in 2015 weer een forse daling te zien gaf.

Straks, en dat duurt geen jaren meer, zetten we onze telefoon in een dockingstation met een gekoppeld scherm. Die ziet meteen waar je je bevindt en past alle profielen aan zodat je in je werkomgeving terecht komt. Nu werk je nog met, als het goed is, complexe wachtwoorden. Nog even, en daar kijk ik echt naar uit, is dat verleden tijd. Mijn vinger en/of mijn iris geven mij toegang tot alles. Ook betalen met je smartphone krijgt steeds meer voet aan de grond en bankpasjes zullen ook snel tot het verleden behoren.

Thuis rukken ICT en internet eveneens op. Vanaf mijn mobiel bedien ik de thermostaat, de lampen, de zonwering en het alarmsysteem. De koelkast vertelt mij dat ik melk en eieren moet kopen. Om zes uur start ik met een app de oven en als ik thuis kom in mijn zelfrijdende auto is de kip klaar. Toekomstmuziek? Nee, de techniek is er al. Speel er op in en u mist de boot niet.

Effect ICT Solutions B.V.
Henk Nachtegaal
T 071-7114641

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *