“Het Groene Hart wordt Den Bleker-groen”

Het duurt even voordat Hans en Nanda den Bleker van het gelijknamige familiebedrijf tijd hebben om hun verhaal te doen. De mobiele telefoon blijft gaan en snel worden nog wat zaken afgehandeld. Maar als de koffie is ingeschonken, is er tijd om Den Bleker nader voor te stellen. “We leveren alle machines en materialen die nodig zijn om te kunnen tuinieren.”

“Eén ding is zeker, je vindt het (bijna) altijd bij Den Bleker,” zeggen de eigenaren Hans en Nanda den Bleker lachend aan het begin van het gesprek met de verslaggever van Rijnstreek Business. Om er serieus aan toe te voegen: “We willen nooit nee verkopen.” En die kans is ook klein. Sinds de overname van Van de Poll Tuinmaterialen in Bodegraven, in 2014, kan Den Bleker een nog completer assortiment aanbieden in een groot deel van het Groene Hart. En met een knipoog: “Zo kunnen we het Groene Hart nog groener maken, Den Bleker-groen welteverstaan.”

Nadenken
Met de aankoop en de verbouwing van het 3000 m2 grote Bodegraafse bedrijf (er kwam onder andere een showtuin) is het operationeel gebied uitgebreid over de A12 heen richting Woerden en Gouda. Bovendien verhuisde het Nieuwkoopse deel van Den Bleker in september 2015 naar een groter pand van 5000 m2, op een plek die beter zichtbaar is voor klanten. En tenslotte werd het 3000 m2 grote bedrijfspand in Ter Aar (waar het bedrijf werd opgericht in 1924) gemoderniseerd en onder andere uitgerust met een verbeterde werkplaats.

Hans: “We zijn compleet nu en bieden een totaalpakket, hoewel je natuurlijk nooit weet wat er op je pad komt. In Bodegraven waren we ook niet van plan om een vestiging te openen, maar toen we werden benaderd met de vraag of we daar een bedrijf wilden overnemen, zijn we toch maar gaan nadenken.”

Kort erop zitten
Van de crisis heeft Den Bleker weinig last gehad de afgelopen jaren: “Vorig jaar zijn we met acht procent gegroeid. Een crisis biedt ook kansen. Met een totaalpakket en het leveren van A-merken en de bijbehorende service kun je blijven inspelen op de vraag van de klant. Ook moet je er kort op zitten. Vragen om te leveren, pakken we daarom meteen op inclusief een goed advies en een duidelijke uitleg.” Met kwaliteit en goede service onderscheidt Den Bleker zich. “We rijden met zeventien auto’s door het Groene Hart en zijn dus altijd dichtbij om service te verlenen en spullen te leveren, niet alleen machines en gereedschap, ook stenen, zand en hout. De service moet perfect zijn. Als een machine om wat voor reden dan ook niet bevalt, ruilen we die zonder discussie om. We denken graag in oplossingen.”

Voorrang voor zakelijke klanten
“De vele particuliere klanten die we hebben, behandelen we als een professional,” vervolgen Hans en Nanda. “En uiteraard krijgt het groeiend aantal zakelijke klanten, waaronder veel zzp’ers en hoveniers met wie we als partners samenwerken, voorrang bij het leveren van machines en materiaal. Groot voordeel is dat we door onze schaalgrootte heel veel onderdelen en artikelen op voorraad hebben liggen. Hierdoor kunnen we snel aan de vraag voldoen. Ons doel is om met name op de zakelijke markt de komende jaren door te groeien.”  Veel klanten komen bij Den Bleker terecht door positieve mond-tot-mondreclame en dankzij een persoonlijke band die met elke klant wordt opgebouwd. Hans en Nanda ondersteunen dit met een catalogus, die jaarlijks in een oplage van 145.000 exemplaren wordt verspreid. Ook via internet, de webshop en Facebook zoekt het groenbedrijf de publiciteit. En wat tenslotte ook een terugkerend succes is, zijn de ballonvaarten, waarvoor vaste klanten kunnen sparen, of die als prijs bij speciale verkoopacties wordt aangeboden. Nanda: “Al vijf jaar lang gaan we zes tot zeven keer per jaar ballonvaren in onze eigen dB-luchtballon. Per keer krijgen zo’n zestien gasten een avondvullende vip-behandeling. We krijgen hier heel leuke reacties op, dus we gaan hier voorlopig nog wel even mee door.”

Den Bleker in Ter Aar, Nieuwkoop en Bodegraven
Bij Den Bleker Vakgroep werken dertig vakbekwame mensen waar het bedrijf trots op is. Het bedrijf bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen. In Ter Aar heeft Den Bleker onder de naam M. den Bleker en Zonen een grote winkel met tuin- en parkmachines, tuingereedschap en aanverwante artikelen. Verder verkoopt Den Bleker op drie locaties in Nieuwkoop hout en bouwmaterialen (dB Hout) en laminaatvloeren (dB Laminaatvloeren) en verhuurt het bedrijf machines en bouwmaterialen (Den Bleker Verhuur). En in Bodegraven heeft Den Bleker sinds 2014 een bedrijf in sierbestrating, natuursteen, beton en tuinhout (dB Tuinmaterialen), dat in 1975 werd opgericht onder de naam Van de Poll Tuinmaterialen. Hans den Bleker is de vierde generatie Den Bleker die leiding geeft aan het familiebedrijf. Dit doet hij samen met zijn vrouw Nanda. Ook oudste zoon Matthew werkt mee. De beide andere zonen van Hans en Nanda zijn eveneens regelmatig in de zaak te vinden, onder andere tijdens de jaarlijkse verkoop van vuurwerk.

Den Bleker Vakgroep
Korteraarseweg 150-152
2461 GP Ter Aar
T 0172 – 60 22 03
E [email protected]
I www.mdenbleker.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *