TrendsVerwachting 2016: jaar van het PolderPositivisme

Op die website kunt u ook horen hoe Lieke en Richard Lamb de trends voor 2016 samen bespreken. Sinds 2005 publiceren Lieke en Richard Lamb, hét TrendWatchers-duo van Nederland, jaarlijkse hun TrendsVerwachting.

Positieve Upswing!
Lieke Lamb: “We krijgen in 2016 een Positieve Upswing! Na 7 magere jaren (2008..2015) volgen eindelijk 7 vette(re) jaren. Maar pas op: er komen tot 2020+ nog wel enkele serieuze hickups. Na jaren van een neergaande trend zijn we economisch ‘uitgedald’ en zet het (in 2008 door ons voorspelde) ‘Jarenlange Economische Zaagtandherstel’ zich voort in een stijgende lijn.”

GroeiEconomie => BalansEconomie
Richard Lamb vult aan: “Uiteindelijk zal blijken dat we van de GroeiEconomie (tot 2008) via de huidige TransitieEconomie (2008..2020+) in een BalansEconomie terecht komen (vanaf 2020..2022). Vanaf 2016 worden het 7 enerverende jaren van een nieuw evenwicht vinden. In de BalansEconomie zal de economie jaarlijks overigens blijvend langzamer groeien dan voor 2008. Dat komt onder andere doordat er dan bij bedrijven en overheden niet meer alleen financieel gestuurd wordt, maar bijvoorbeeld ook de kosten van een duurzame samenleving -onder andere i.v.m. de internationale klimaatafspraken- doorgerekend worden in alle producten en diensten.”

PolderPositivisme
Lieke over 2016, het jaar van het PolderPositivisme: “Ieder kalenderjaar geven wij een titel en trendpijlers mee. Na 2015 – het jaar van Rust, Ruimte & Redzaamheid’ – kiezen we nu voor: ‘2016 het jaar van het PolderPositivisme’. Nederlanders zullen door de (lichte) economische verbeteringen gemotiveerd worden om samen weer extra de handen uit de mouwen te steken en flink aan te pakken. Geheel in de Nederlandse traditie van het Poldermodel kiest men hierbij niet voor een blind enthousiaste en egoïstische aanpak maar voor ‘Samenredzaamheid’ waarbij win-win situaties gecreëerd worden. Door deze samenredzaamheid krijgen burgers; bedrijven en bestuurders in 2016 een hernieuwd vertrouwen in de ‘Maakbare Toekomst’. Na de (door ons in 2006 voorspelde) financiële crisis van 2008 wil men – na 7 jaar een speelbal te zijn geweest van bezuinigingen en hand-op-de-knip houden – nu weer controle krijgen over het eigen leven. Lees verder op Trends2016.nl.

Lieke en Richard Lamb zijn beschikbaar voor een…

Strategische Brainstorm Sessie

Dagvoorzitterschap

Keynote Speech

TrendPresentatie bij een

– Management-overleg

– Personeelsbijeenkomst

– Innovatieve Brainstorm

– Nieuwjaarsreceptie

– Ondernemersvereniging

– Congres

Contact viaTrendWatcher.com
Telefoon: 070 – 511 44 44

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Julian van Dijck Mediya B.V https://mediya.nl/
11-04-2024 16:43
Julian
Julian
Beste, Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Nog een fijn Paasweekend! Met vriendelijke groet, Mike van Wijnen Mediya B.V https://mediya.nl/
30-03-2024 09:58
Julian