Meijer Bouw uit Sassenheim: “Al tachtig jaar contacten, kennis en ervaring”

De gezonde bouwbedrijven komen boven drijven, zegt Dick Meijer van Meijer Bouw over de crisis. En na deze schifting gaat het weer ouderwets om het ondernemen en het zoeken naar creatieve oplossingen. “Wij zien licht aan het einde van de tunnel.” Een interview.

Hoe moeilijk was het de afgelopen jaren?
“Het waren pittige jaren. Het was een kwestie van overleven en zorgen dat we er met zo min mogelijk kleerscheuren vanaf kwamen. Aanbestedingen werden steeds scherper, waardoor bedrijven onder de kostprijs produceerden en in de gevarenzone kwamen. Ook wij hebben daaraan meegedaan om onze mensen aan het werk te houden, maar op een gegeven moment zijn we hiermee gestopt. Wij wilden geen concessies doen aan de kwaliteit en daarnaast kostte het veel geld en tijd. De crisis was vooral zichtbaar in de nieuwbouwprojecten en in mindere mate op de particuliere markt. Het lagere btw-tarief van 6 procent heeft hieraan bijgedragen. Wij werken ook voor internationals als AkzoNobel, Dupont en Shell, daar hadden we minder last van de crisis.”

Is de crisis echt voorbij?
“In 2010 merkten we voor het eerst de effecten van de crisis, 2014 was het ergste jaar. Ook in 2016 verwachten we er nog last van te hebben. We zijn er nog niet, maar ik ben positiever dan vorig jaar. We zien licht aan het einde van de tunnel. Ik denk dat het nog één of twee jaar duurt voordat de markt weer stabiel is en levertijden en dergelijke weer op orde zijn. We gaan in de tussentijd ambitieus verder. Bouwen en verbouwen blijft altijd nodig.”

Welke kansen zie je?
“Wij zijn een allround bouwbedrijf: van het plaatsen van een dakkapel, transformatie van kantoorpanden tot het bouwen van een villa of een bedrijfspand. Kansen liggen er op de transformatiemarkt: leegstaande kantoren op goede locaties worden omgebouwd tot appartementen of tot kleinere kantoorunits. Op verschillende plaatsen in onder andere Amsterdam en Leiden doen we dit soort werk. Ook op de renovatiemarkt zijn we actief. Mensen houden hun hand op de knip, maar knappen wel hun gevel, keuken of badkamer op. Zo hebben we diverse huizen gerenoveerd en ook bedrijfsgebouwen en hotels. Daarnaast doen we ook projecten in eigen ontwikkeling, bijvoorbeeld bedrijventerrein Oosthoutlaan in Sassenheim waar PostNL dit najaar een pakkettendistributie- centrum heeft geopend. Diverse woningbouw- en utiliteitsontwikkelprojecten staan nog op stapel.”

Tot slot: hoe gaat het de komende jaren verder?
“De komende jaren wordt duurzaam bouwen steeds belangrijker. Wij kiezen voor duurzame materialen en duurzame relaties. De ISO-9001-, ISO-14001- en VCA++-certificaten geven aan dat wij een betrouwbare partij zijn en oog hebben voor het milieu en de omgeving. Verder krijgen bouwbedrijven steeds meer de regisseursrol. We brengen partijen bij elkaar en regelen alles, onder andere de vergunningaanvragen bij gemeenten, maar ook de logistiek rondom bouwprojecten. Wij specialiseren ons hierin en zorgen samen met goede partners voor maatwerk. Dat zijn tegenwoordig ook vaak financiële partners die bereid zijn om projecten te financieren. Hiermee ontzorgen wij de klant van A tot Z. Wij hebben de contacten, de kennis en de ervaring; in 2016 al tachtig jaar.”

Meijer Bouw
Jagtlustkade 12
2171 AG Sassenheim
T 0252 – 21 91 22
I www.meijerbouw.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *