Grafisch ontwerpbureau Free Design: “Een gevoel vertalen naar een visueel product”

“Een gevoel vertalen naar een visueel product, daar zijn we goed in.” Joyce van der Hoorn is trots op wat zij met haar grafisch ontwerpbureau Free Design voor haar opdrachtgevers voor elkaar weet te krijgen. Of het nu gaat om een complete website of een visitekaartje, om het ontwerpen van een nieuw logo of het bedrukken van een pen. Niet voor niets is zij al weer bijna 15 jaar meer dan succesvol bezig in deze trendgevoelige branche.

Persoonlijk contact en een nuchtere manier van werken, dat waarderen de opdrachtgevers in Free Design. Die werkwijze is niet altijd gebruikelijk in de branche.

Persoonlijk
“Wij werken heel klantgericht, en dus laagdrempelig”, vertelt Joyce van der Hoorn. “We zijn lean en kunnen daardoor snel inspelen op de wensen van de opdrachtgever. Door het persoonlijk contact weet ik wat er speelt en daar kan ik dan snel op reageren. En het biedt de mogelijkheid met de opdrachtgever mee te denken hoe die zijn boodschap het beste kan overbrengen.”

Dat de aanpak van Free Design werkt, kan iedereen met eigen ogen aanschouwen. “Een paar jaar geleden alweer heb ik voor de toen nieuwe fusiegemeente Alkemade het logo ontworpen, en daaraan gekoppeld de hele huisstijl. Ik ben nog steeds trots als ik mijn logo ergens groot op de borden zie.”

Digitaal, print en signing
Free Design verzorgt voor haar opdrachtgevers de hele range aan grafische communicatie. “Wij besteden aandacht aan de totale uitstraling. Want ik vind dat je communicatie-uitingen niet los kunt zien van elkaar. Of het nu print is, digitaal of signing, je moet één beeld naar buiten tonen. Voor onze opdrachtgevers is dat one-stop-shopping dus niet alleen praktisch, maar ook heel effectief voor het laten zien van hun identiteit. Daarom kun je bij Free Design terecht voor je website en je visitekaartje, voor de belettering van je auto en het bedrukken van een pen, voor het ontwerp van een logo en een gevelbanner. En alles wat daartussen zit.”

Teamwork
Het team van Free Design bestaat uit vier medewerkers en stagiaires. Een klein team dat korte lijnen en persoonlijk contact garandeert. Joyce: “Samen met onze opdrachtgevers spelen we graag in op marktontwikkelingen en trends. En door ons voortdurend bij te scholen blijven we op de hoogte van de allernieuwste toepassingen. We houden elkaar scherp, en hierdoor zijn onze adviezen en ontwerpen steeds net weer een beetje beter… En daar profiteren onze opdrachtgevers ook weer van!”

Free Design
Stationsstraat 2b
2371 SH Roelofarendsveen
T 071 – 331 74 33
M 06 20296185
E [email protected]
I www.free-design.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *