Schildersbedrijf Bogerman: Gedreven vakspecialisten

De historie van Schildersbedrijf Bogerman begon in 1882. Ruim 130 jaar later is het bedrijf van Bert Bogerman en zijn vrouw Ingrid – inmiddels de vierde generatie – nog altijd een gezonde onderneming. Zowel het schildersbedrijf als de winkel floreren.

“Toen ik de zaak wilde overnemen, gaven de bank en de accountant een negatief advies,” kijkt Bert Bogerman terug in de tijd. “We hadden net de crisis uit de tachtiger jaren achter de rug, we moesten weg uit het pand waar we zaten en zochten een ander bedrijfspand voor de winkel en de werkplaats. In 1993 zijn we samen begonnen op de plek waar we nu zitten. Dat was een sprong in het diepe, maar door hard te werken, hebben we het gered.”Het schildersbedrijf staat bekend om zijn ambachtelijke schilderwerk.

Bert Bogerman: “Daarnaast kunnen opdrachtgevers bij ons terecht voor behangklussen, glaswerkzaamheden en zelfs interieuradvies. Sinds enige tijd werken wij met een vaste styliste. Maar ook interieurarchitecten vertrouwen ons werkzaamheden toe.”

Ambachtelijk
“Anno 2015 hebben we een superteam van vijf mensen,” zegt Bert Bogerman. “Goede en betrouwbare medewerkers zijn zo belangrijk. Veel opdrachtgevers kijken tegenwoordig naar het type personeel. Vertrouwen is een belangrijk punt. Een klant moet met een gerust hart zijn sleutel af kunnen geven en er op kunnen vertrouwen dat er behalve vakkundig ook netjes wordt gewerkt. Het gaat bij het ondernemen om drie dingen: gunnen, vertrouwen en de prijs, maar vooral om vertrouwen.”

Om de kwaliteit te waarborgen, is Bogerman lid van OnderhoudNL. Deze branchevereniging heeft een speciale erkenningsregeling opgericht voor de schildersbranche (AF). Hier kunnen uitsluitend schilders- en afwerkingsbedrijven aan deelnemen die in het bezit zijn van alle vak- en bedrijfstechnische diploma’s. Bogerman: “Ieder jaar worden we geïnspecteerd. We werken volgens leveringsvoorwaarden die zijn overeengekomen met de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Het lidmaatschap van een branchevereniging is belangrijk en noodzakelijk, maar wij gaan nog een stap verder. Wij werken nog echt ambachtelijk en gaan voor vakwerk.”

Totaalleverancier
“We hebben de laatste jaren veel nieuwe klanten gekregen. Samen met een aannemer, installateur en elektricien hebben we een team samengesteld met een binnenhuisarchitect. Zo versterken we elkaar. Wij zijn in dat team de totaalleverancier voor schilderwerk, met name in het hogere segment; een klantgroep die we van A tot Z ontzorgen. Tegelijkertijd is de winkel een speciaalzaak geworden.

Het één versterkt het ander. Mensen die een huis hebben gekocht, komen naar de winkel voor verf en behang. Als ze ons kennen en wij het vertrouwen hebben gewonnen, mogen wij het werk vaak uitvoeren.”

Om klanten optimaal te adviseren, oriënteert Bogerman zich op nieuwe trends. Bert Bogerman: “Wij zien weer een stijging in de toepassing van behang en ook krijt- en kalkverf is in opkomst.

We volgen de trends, leveren kwaliteitsproducten (ook onder eigen label) en geven een eerlijk en creatief advies. Van een trend een specialisme maken, ook dat is Schildersbedrijf Bogerman.”

Schildersbedrijf Bogerman
Dorpsstraat 112
2391 BM Hazerswoude-Dorp
T 0172 – 58 93 07
I www.bogermanschilders.nl
E [email protected]
Webshop: www.bogermanbehang.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *