Matrix Frame in Leiden: “We hebben onze vleugels uitgeslagen”

Vier jaar geleden verkochten André en Anita America hun bedrijf America Digitaal Druk, gespecialiseerd in het bedrukken van textiel, zelfklevend materiaal en kunststoffen. Maar omdat stilzitten geen optie is, gingen zij verder met de ontwikkeling van frames voor reclamebanners, op dat moment een nevenactiviteit. “Drie maanden van het jaar zijn we in het buitenland.”

“We werken tegenwoordig veertig uur per week. Als je om elf uur op kantoor komt en tot zeven uur ’s avonds doorgaat, kom je ook aan acht uur. Daar komt bij: bellen en mailen kan overal, zelfs vanuit je bed.” André en Anita America vertellen het lachend, maar menen het serieus. “Werken is onze hobby en er zijn nog teveel uitdagingen. We gaan door zolang mensen naar ons luisteren en we er zin in hebben. Na veertig jaar is er nooit een dag geweest dat we een hekel hadden aan ons werk. Bovendien vinden we reizen leuk. Drie maanden van het jaar zijn we in het buitenland om beurzen en dealers te bezoeken.”

Dealers in de hele wereld
Matrix Frame is producent van een aluminium framesysteem. Banieren van textiel worden door middel van een siliconenstrip in een frame gespannen, al dan niet met led-verlichting, waardoor prachtige randloze lichtbakken ontstaan. Deze worden geleverd aan tal van bedrijven en organisaties, voornamelijk in de retail, variërend van modeketens tot musea en van grote warenhuisketens met duizenden filialen tot kantoren van multinationals. De frames zijn zodanig geconstrueerd dat klanten ze heel gemakkelijk zelf in elkaar kunnen zetten. Instructievideo’s helpen hierbij.

Matrix Frame exporteert de frames naar zes werelddelen. De verkoop gebeurt via 33 dealers en meer dan 400 resellers over de hele wereld. In de VS is het bedrijf vijf jaar geleden gestart met Matrix Frame USA, een dochter met nu ruim dertig medewerkers. In Leiden, waar ook een grote opslagloods is, vinden de inkoop, de productie, de productontwikkeling, de verkoopondersteuning en de marketing plaats.

Export
“Tien jaar geleden zijn we begonnen met de productie van de frames,” zeggen André en Anita. “Enkele jaren daarna zijn we gaan exporteren, onder andere naar de VS, waar we marktleider zijn. Sindsdien hebben we onze vleugels uitgeslagen. Per jaar groeien we met veertig tot vijftig procent.”

Matrix Frame is niet de enige producent, maar wel een toonaangevende. “Iedereen kijkt naar ons,” zeggen André en Anita. “Wij onderscheiden ons door onze dealerorganisatie. We zijn één grote familie en onderhouden nauwe contacten met de dealers en hun klanten. Als er iets is springen we in de auto of het vliegtuig, of ze komen naar ons voor training en instructie. We willen weten wat hen bezighoudt en hoe de markt reageert op de producten. Het is toch prachtig om samen met de dealers steeds weer nieuwe dingen te bedenken en tegelijkertijd heel veel verschillende culturen te ontmoeten?”

Matrix Frame BV
Flevoweg 27, 2318 BZ Leiden
T 071 – 820 02 62
M 06 53 410 836 E [email protected]
M 06 53 236 318 E [email protected]
I www.matrixframe.eu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *