Atlas Acomfa: “Vrijheid creëert rust in je organisatie”

“Door je medewerkers vrijheid, vertrouwen en eigen verantwoordelijk te geven, komen de orders als het ware vanzelf binnen,” zegt Corné Hulsebosch, mede-eigenaar van Atlas Acomfa, importeur en distributeur van kunststof plaatmateriaal voor de bouwwereld. 

Corné Hulsebosch, samen met de broers Aad en Ted de Klerk eigenaar van Atlas Acomfa, maakte in 2009 een opvallende carrièremove. Als vestigingsmanager van uitzendbureau Dactylo in de Bollenstreek (nu Randstad) had hij regelmatig contact over de werving en selectie van personeel. Toen er in 2009 behoefte was aan iemand om operationeel en commercieel leiding te geven aan het bedrijf, viel de keus op Corné. Drie jaar later, in 2012, werd hij mede-eigenaar van het 65-jarige bedrijf.

Fabrieken in Italië
Atlas Acomfa ontwikkelde zich tot een in de bouwwereld bekende importeur en distributeur van (lichtdoorlatend) kunststof plaatmateriaal voor daken, gevels en wanden; een specialistische markt waarin het Noordwijkerhoutse bedrijf zich de rol van regisseur heeft toegeëigend, met als specialiteit (lichtdoorlatende) kunststof ventilatiesystemen voor de agrarische sector.

“We zijn sinds de jaren negentig van de vorige eeuw dé partner voor een aantal plasticproducerende fabrieken, die zich vooral in Italië bevinden,” omschrijft Corné de activiteiten. “Wij hebben de kennis in huis van deze producten en van de toepassing ervan in de hele keten. We leveren de producten voornamelijk in Nederland en België, uitsluitend aan handelsbedrijven in de bouw. Het leuke is dat deze platen overal gebruikt worden, vaak in de agrarische sector, onder andere in varkensstallen, maar ook in machines en in grote filters voor waterzuiveringsinstallaties. Je kunt het zo gek niet bedenken: overal kom je onze producten tegen.”

Vangrail
De servicegraad bij Atlas Acomfa ligt hoog. “Wij doen er alles aan om de klant optimaal te bedienen. Het gebeurt bij projecten geregeld dat wij een regisseursrol hebben. Dan zitten we met eindgebruiker, aannemer en handelaar rond de tafel. Wij zijn de specialist, wij zorgen voor de levering van materiaal door de gehele keten, dat is onze investering om omzet te borgen. Daarbij is relatiebeheer de sleutel tot succes.”

De basis voor het succes wordt op de werkvloer gelegd door de tien medewerkers. Opvallend is dat het verloop onder het personeel en het ziekteverzuim laag zijn. Hoe komt dat? Corné: “We zijn down to earth en open. Iedereen is heel betrokken en bereid om de schouders eronder te zetten. Ik zeg altijd tegen mijn mensen: ‘Dit is de snelweg, ik ben de vangrail, ga jullie gang. Het is jullie verantwoordelijkheid om te doen wat je moet doen.’ Door de mensen vrijheid en vertrouwen te geven, creëer je rust in de organisatie. En het mooie is: de orders komen dan als het ware vanzelf binnen. Ook de afgelopen jaren, toen de crisis in de bouw toesloeg, zijn we stabiel gebleven. Door de ontwikkeling van nieuwe en duurzame producten willen we deze mooie positie de komende jaren uitbouwen.”

Atlas Acomfa
Delfweg 40
2211 VM Noordwijkerhout
T 0252 – 41 90 33
E [email protected]
I www.atlasacomfa.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *