Hotel-restaurant Flora in Hillegom: “Het hotel heeft weer een hart gekregen”

Renate en Nick de Mon namen op 1 januari 2013 hotel-restaurant Flora in het centrum van Hillegom over. Daarmee zetten zij de traditie voort van de families Staats en en Van Dril die vóór hen het in 1881 opgerichte hotel runden. “We waren toe aan een nieuwe uitdaging.” 

“We hebben vier tot vijf jaar uitgetrokken om het hotel-restaurant op te knappen en te herinrichten, zodat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd,” zeggen Renate de Nick de Mon. “Het was een beetje stoffig geworden. Wij hebben het opgepoetst. Dat doen we zelf, samen met het personeel, dat breed inzetbaar is doordat we roulerende functies hebben. Hierdoor kunnen zij gasten altijd helpen, zonder door te verwijzen naar anderen. Mensen waarderen goede service. Vandaar dat wij onze mensen ook een gastvrijheidtraining hebben laten volgen.”

Drie-eenheid
Ruim tweeënhalf  jaar na de overname door de familie De Mon zijn de zalen en het restaurant beneden vernieuwd. Ook ongeveer de helft van de 28 kamers is opgeknapt. Renate en Nick: “Hierdoor heeft Flora weer een hart gekregen. Het is toch een karakteristiek pand, zeg maar de huiskamer van Hillegom.” Renate en Nick omschrijven Flora als een drie-eenheid, bestaande uit het hotel, het restaurant annex grand-café en het zalencentrum waar in totaal 400 mensen kunnen worden ontvangen.

Het klantenbestand van Flora is een mix van zakenmensen, toeristen en mensen uit Hillegom en omstreken, mede dankzij de goede bereikbaarheid, de gratis parkeergelegenheid en de centrale ligging dichtbij de uitvalswegen naar Schiphol, Haarlem en Amsterdam, waar de prijzen van hotels over het algemeen hoger liggen dan in Hillegom. “We willen dat onze huidige gasten blijven komen, maar we streven er ook naar dat er nieuwe gasten over de vloer komen,” zeggen Renate en Nick. “Dit doen we door het organiseren van onder andere jazzconcerten, lady’s nights en discofeesten. Je moet aan de weg timmeren, ook op de sociale media.”

Vaste basis
De familie De Mon heeft al twintig jaar lang een cateringbedrijf, dat nog steeds kan worden ingehuurd voor bruiloften en partijen. In het verleden runde Nick samen met zijn ouders ook een party-centrum, eveneens in Hillegom. “We wilden weer iets blijvends, een vaste basis, en we waren toe aan een nieuwe uitdaging,” leggen Renate en Nick uit. Dat werd dus Hotel Flora. “De combinatie van familiehotel, restaurant en zalencentrum maakt Flora uniek. Daarvan zijn er niet zoveel, zeker niet in het centrum van een dorp. Vanwege de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht en een eerlijke maaltijd komen mensen naar ons toe. Dat geldt ook voor zakelijke gasten die hier komen vergaderen in kleine of grotere groepen. Ook voor zakenlunches en zakelijke afspraken is Flora heel geschikt. Gek genoeg wordt dat weleens vergeten terwijl Hillegom toch heel centraal ligt.”

Hotel-restaurant Flora
Hoofdstraat 55, 2181 EB Hillegom
T 0252 – 51 51 00
I www.florahillegom.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *