Hooymans Products in Roelofarendsveen: Meedenkende Makers

Verkoopdisplays voor in de winkels van Rituals. Kentekenhouders voor motoren van Yamaha en frames van ergonomische stoelen voor chirurgen en tandartsen. Allemaal voorbeelden van producten die bij Hooymans Products worden ontwikkeld en gemaakt.

Vraag eigenaar Corno Hooymans naar de producten die bij het dertig mensen tellende Hooymans Products worden gemaakt, en je krijgt een enthousiast betoog.

Wat doen jullie zoal?
“We maken eenmalig producten op projectbasis, maar we produceren ook seriematig, bijvoorbeeld al 25 jaar de Hebohalter, een product om eenvoudig en snel bloemen en planten in hoezen te verpakken. We bedienen allerlei branches in binnen- en buitenland en maken vrijwel altijd eerst dummy’s en prototypes. Zijn die goed, dan gaan we testen. We kunnen het hele productieproces zelf verzorgen: van watersnijden en vacuümvormen tot poedercoaten. We zien onszelf als Meedenkende Makers en zijn altijd in voor nieuwe dingen.”

Hoe werken jullie?
“We werken graag nauw samen met de klant; dat leidt vaak tot de meest sprankelende ideeën. Eerst maken we een model met behulp van 3D-tekenen. Indien gewenst kunnen we ook een prototype maken in de werkplaats of met onze 3D-printers. Vervolgens gaan we samen met de klant het product verder ontwikkelen. Yamaha Motor Europe is zo’n klant waarmee we zo’n intensieve relatie hebben om tot het hoogst haalbare resultaat te komen. Producten ontwikkelen is een intensief en creatief proces, waar we graag degelijk mee aan de slag gaan. Indien gewenst is de doorlooptijd kort.”

Wat zijn de ontwikkelingen in jullie vak?
“Steeds vaker nemen wij ook het logistieke proces dat na de productie komt over. We verpakken bijvoorbeeld ook de producten en verzenden deze naar de eindgebruikers, onder andere naar de winkels van Rituals. Maar ook voor opdrachtgevers van etalagemateriaal voor onder andere Tom Tailer en Nike gebeurt dit al. Zo kunnen we de productie echt van A tot Z verzorgen.”

Hooymans Products BV
Cilinderweg 6
2371 DZ Roelofarendsveen
T 071 – 331 50 82
I www.hooymansproducts.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *