De Haan Petfood in Nieuwkoop: “We moeten het met elkaar doen”

“Mensen vragen me weleens: houd je van dieren? Natuurlijk, antwoord ik dan, we hebben niet voor niets een hond. Maar tegelijkertijd is dat natuurlijk wel dubbel, want we werken hier met producten die afkomstig zijn van dode dieren.” Woorden van Yolanda Ahles van De Haan Petfood waar blikvoer voor honden en katten wordt geproduceerd.

Yolanda Ahles windt er geen doekjes om. In de fabriek in Nieuwkoop, die ze samen met haar echtgenoot Leo Hoogervorst runt, worden dierlijke bijproducten verwerkt tot blikvoer voor honden en katten. Yolanda: “We kopen het vlees uitsluitend in bij erkende handelaren in Nederland. Alles wat we hier binnenkrijgen, is goed gedocumenteerd en gecertificeerd, zodat we zeker weten dat we met gezonde producten werken.”

Robots
Het begon allemaal ruim veertig jaar geleden toen de vader van Yolanda begon met de productie van honden- en kattenvoer, toen nog volledig met de hand. Ze herinnert zich als de dag van gisteren dat ze tijdens vakanties met een heftruck rondreed en vrachtwagens laadde. Inmiddels verloopt de productie in de fabriek volautomatisch met behulp van robots, waarna 95 procent van de productie zijn weg vindt per schip en vrachtwagen naar meer dan veertig landen; in Europa maar ook naar landen in het Midden- en Verre Oosten, Afrika en Zuid- en Midden-Amerika, van Oman tot de Seychellen. De Haan Petfood produceert onder eigen naam, waaronder het merk Rokus en maakt het blikvoer voor buitenlandse merken.

De klanten van De Haan Petfood bevinden zich op grote afstand van Nieuwkoop. Hoe onderhoudt het de contacten met deze bedrijven? Yolanda, verantwoordelijk voor de verkoop: “Eenmaal per twee jaar is er een grote beurs voor huisdier-benodigdheden in het Duitse Neurenberg. Daar ontmoet ik heel veel van onze klanten. We lunchen dan en praten bij. Verder verloopt het contact via de e-mail, vanwege het tijdsverschil en omdat in bepaalde landen in het weekend wordt gewerkt.”

De Haan Petfood onderscheidt zich door de combinatie van kwaliteit en flexibiliteit. Yolanda: “Een paar jaar geleden hebben we een ontploffing gehad in de fabriek, waardoor we tijdelijk moesten terugvallen op andere blikvoerproducenten in Nederland en Europa. Toen zagen we goed het verschil in kwaliteit. Ook onze klanten signaleerden dat. Goede kwaliteit combineren we met snel leveren en goed luisteren naar de klant. Wil een bepaald land bijvoorbeeld alleen materiaal van vis en kip dan doen we dat. Verder weten we hoe het werkt met de papierwinkel die onlosmakelijk met de export is verbonden. En wat tenslotte belangrijk is, is dat de sfeer in het bedrijf goed blijft, want je moet het met elkaar doen. Vandaar dat we bijvoorbeeld pannenkoeken bakken als er iemand jarig is. Ook chauffeurs komen hier graag. Door al deze zaken blijven de klanten ons trouw, waardoor de omzet nog steeds groeiende is.”

De Haan Petfood
Productieweg 3
2421 LV Nieuwkoop
T 0172 – 572 010
I www.dehaanpetfood.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *