Advocatenkantoor Ester in Hillegom: “We moeten achter een zaak staan”

Advocaat Ehran Ester was voordat hij zeven jaar geleden zijn eigen advocatenkantoor oprichtte, werkzaam in het arrondissement Den Haag en op de voormalige Nederlandse Antillen, waar hij veel internationale ervaring opdeed. Een gesprek over klantgerichtheid met hem en zijn officemanager Suuz van der Wolf.

“Dankzij mijn praktijk op Sint Maarten kom ik nog regelmatig op de voormalige Nederlandse Antillen,” zegt Ehran Ester. “Ik ken daardoor de Antilliaanse cultuur en de landsverordeningen goed. Dit is onmisbaar bij zaken die met de Antillen te maken hebben. Daarbij heb ik ook kennis opgedaan over Amerikaanse bedrijven en de bijbehorende manier van zaken doen, hetgeen weer van pas komt bij internationale zaken.”

Bouw- en huurrecht
Vanaf dag één dat Ehran Ester zijn eigen kantoor oprichtte, in 2008, lopen de zaken goed. Kleine en grote ondernemingen, maar soms ook particulieren schakelen hem in, onder andere voor zaken op het gebied van onroerend goed: het bouw- en huurrecht, waarin Ehran Ester zich de afgelopen jaren specialiseerde.

Hebben Ehran Ester en Suuz van der Wolf een verklaring voor het succes?
“Bij de start stond ons een laagdrempelig kantoor voor ogen waar het minder formeel toegaat dan bij grote kantoren. Bij ons is er geen afstand. Verder onderscheiden we ons door onze flexibiliteit. We kennen geen negen-tot-vijf mentaliteit. Internationale klanten kunnen ons vanwege het tijdsverschil zelfs ’s nachts bellen. Dit combineren we met hard en creatief werken, snel reageren en een gedegen kennis van de dossiers. En wat belangrijk is, is goed luisteren en bij tijd en wijle een beetje humor. Dat haalt de spanning weg.”

Voorkomen van teleurstellingen
Waar Ehran en Suuz – die onder andere de gespreksverslagen maakt – vooral aan hechten, is een eerlijk advies. Ehran: “Van tevoren spreken we de zaak door met de cliënt, maken we een kosten-/
batenanalyse en een inschatting of de zaak kans van slagen heeft. Is dat niet het geval of staan we niet achter de zaak, dan nemen we die niet aan. En als de zaak niet tot ons rechtsgebied behoort, dan verwijzen we door naar iemand die daar meer verstand van heeft. Dat is wel zo eerlijk, vooral naar de cliënt toe. Wij zien te vaak dat advocaten de zaak toch aannemen, met een teleurstellend resultaat als gevolg. Dat is voor iedereen vervelend. We merken dat onze manier van werken aanslaat. Het is zelfs voorgekomen dat de tegenpartij ons aanbeveelt. Dat zegt genoeg!”

Advocatenkantoor Ester
Meerlaan 180
2181 BW Hillegom
T 0252 – 348 821
I www.advocatenkantoorester.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *