Wijnleverancier Nederwijnen: “Wijn loopt als een rode draad door ons leven”

Sinds twee jaar leggen John en Margareth Nederstigt zich fulltime toe op het importeren en leveren van kwaliteitswijnen aan horecagelegenheden en wijnspeciaalzaken. “Het is gewoon heel leuk om mensen enthousiast te maken voor wijn.”

Reacties van klanten op de dienstverlening? John Nederstigt van wijnimporteur Nederwijnen in Lisse moet even nadenken, maar al snel liggen er mooie voorbeelden op tafel. Van een restaurant dat de omzet zag stijgen nadat de eigenaar was overgestapt op wijnen van Nederwijnen. Van een pas begonnen leerling-kok die na een proeverij met het personeel een fervent wijndrinker werd. En niet te vergeten de hoge waarderingen van wijnmagazines tijdens blinde proeverijen van door Nederwijnen ingezonden wijnsoorten.

Alle denkbare titels
John Nederstigt en zijn vrouw Margareth leveren kwaliteitswijnen aan horecazaken en wijnspeciaalzaken. Van geselecteerde met smaak gekozen huiswijnen tot een grand cru uit de Bordeaux-streek. Ook bedrijven die exclusieve wijnen als relatiegeschenk cadeau willen geven, bijvoorbeeld rond feestdagen, jubilea en open huizen, kunnen bij Nederwijnen terecht. En dat doen John en Margareth met veel verstand van zaken. Niet alleen omdat ze alle denkbare titels hebben (Registervinoloog, SVH-Wijnmeester, SVH-Meesterschenker), ook omdat ze zelf dertig jaar lang diverse horecazaken in Lisse hebben gerund. Al in die periode begon John met het importeren van wijn. Sinds twee jaar, na de verkoop van zijn restaurants, doet hij dit fulltime. “Onze dienstverlening varieert van het leveren van huiswijnen tot meedenken met de sommelier over welke wijnen de mooiste wijn-spijscombinatie geven,” legt John uit. “Het is gewoon heel leuk om mensen enthousiast te maken voor wijnen. Wijn leveren is proeven en filosoferen over welke wijn de beste beleving geeft. Soms heeft het bedienend personeel extra informatie nodig over de wijnen. Dan gaan we met elkaar proeven. Het resultaat: een goede en enthousiaste uitleg aan tafel bij de gast, die dan vaak een tweede glas bestelt.”

Rechtstreekse import
John bestelt de wijn rechtstreeks bij wijnhuizen in Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Ook wijn uit andere landen wordt geleverd. Nederwijnen heeft zo’n vijfhonderd wijnen in het assortiment uit negentien verschillende landen. En wil de klant iets nog specialer dan gaat John daarnaar op zoek. Mede hierdoor groeit de klantenkring gestaag.

“Zelf wijn zoeken is altijd al mijn passie geweest,” besluit John. Mooie parels van wijnen vindt hij op wijnreizen en tijdens het bezoeken van beurzen. Zoals Prowein: een wijnbeurs in Düsseldorf waar meer dan 50.000 wijnen te proeven zijn. “Wijn loopt als een rode draad door ons leven. Dit is uitgegroeid tot waar we nu staan: een leverancier van wijnen met een goede prijs-kwaliteitverhouding, een mooi assortiment, ook biologische wijnen, en een deskundig advies. Omdat ik zelf restaurants heb gerund, is het steeds weer prettig samenwerken met restauranteigenaren, chef-koks en sommeliers.”

Nederwijnen
Postbus 53
2160 AB Lisse
T 06-40 86 20 09
I www.nederwijnen.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *