Volop actief, ook in Nieuw-Vennep

In Nieuw-Vennep en directe omgeving is De Raad Makelaars al jaren actief met de verhuur van bedrijfsmatig vastgoed, maar ook met het ontwikkelen en bouwen van een complete nieuwbouwwijk. Hoogste tijd dus om in gesprek te gaan met de twee jongste makelaars binnen het ervaren team: nieuwbouwmakelaar Joyce de Mooij en vastgoedadviseur Martijn Schuitemaker. 

Duurzaam en gevarieerd bouwen en wonen
Aan de noordkant van Nieuw-Vennep heeft De Raad de afgelopen jaren een groene, ruim opgezette woonwijk ontwikkeld met een sportief karakter door de nabijheid van voetbalvelden en een zwembad. Nieuwbouwmakelaar Joyce de Mooij: “De gunstige ligging van deze wijk, nabij Schiphol, betekent dat er prima busverbindingen zijn, welke kant je ook uitgaat en welke aansluiting je daarna ook kiest. Met de auto is de A4 snel te bereiken. Je kunt ook kiezen voor andere (rijks)wegen richting de Bollenstreek of Haarlem en Leiden.”

In 2007 is De Raad begonnen met de bouw van deze wijk. Inmiddels heeft het bedrijf er diverse soorten woningen en appartementen gerealiseerd, allen voorzien van een duurzaam warmte/koude- pompsysteem, waardoor de warmte van de zomer en de kou van de winter worden (her)gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woningen en appartementen middels vloerverwarming en koeling, zodat er geen radiatoren meer nodig zijn. Er zijn ruime 2-onder-1-kapwoningen en riante villa’s neergezet, maar ook eengezinswoningen, starterswoningen en appartementen en zelfs, in opdracht van de bekende woningcorporatie Ymere, twee complete appartementencomplexen in de huursector.

Recordtempo
In mei/juni van dit jaar worden twintig grotere eengezinswoningen opgeleverd die in een recordtempo zijn gebouwd dankzij de toepassing van de nieuwste bouwtechnieken. “Er is gekozen voor een aantrekkelijk ontwerp in jaren-30-stijl,” zegt De Mooij. “Bovendien bepalen de bewoners zelf hoe hun huis wordt ingericht en afgewerkt. We hebben hiertoe speciale keuzepakketten ontwikkeld. De mogelijkheden zijn wat dat betreft onbeperkt en dit zorgt voor veel woongenot.” De inschrijving voor een tweede serie van twintig identieke woningen (Vlinderslag II) is in maart 2015 van start gegaan en ook hiervan verloopt de verkoop voorspoedig, er zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar. Op de website de-vlinderslag.nl is de laatste stand van zaken terug te vinden.

Aan de andere kant van de wijk is De Raad Makelaars recent, zonder nog al te veel publiciteit, begonnen met de uitgifte van de eerste vier van in totaal zestien bouwkavels in het Sapporo Parck, dat grenst aan een gedeelte waar eerder al tien vrijstaande villa’s zijn gebouwd aan de Sapporodreef. Kopers kunnen op deze kavels van circa 500 tot 700 m2 zelf hun eigen vrijstaande villa ontwikkelen en bouwen. Ook hierover is meer informatie te vinden op internet: sapporoparck.nl.

Bedrijvigheid in Nieuw-Vennep
Naast de nieuwe woonwijk De Noord-rand ligt het bedrijventerrein Pionier aan de Lucas Bolsstraat. Hier staat het zogeheten Bolsgebouw waar tot een paar jaar geleden vliegtuigbouwer Fokker was gevestigd: een pand van 35.000 m2 met eromheen een terrein van nog eens 10.000 m2. Op termijn komen hier woningen, maar in de tussentijd kunnen de kantoren in het zeven verdiepingen tellende gebouw en de bedrijfshallen eromheen tijdelijk worden gehuurd door ondernemingen voor opslag en verwerking. Maar er kan ook gedacht worden aan sportieve activiteiten zoals karten, paintballen of klimmen. Ook voor bouwmarkten is het pand prima geschikt. Op het terrein is voldoende ruimte voor het stallen van bijvoorbeeld aanhangwagens en hoogwerkers; ideaal voor verhuurbedrijven.

Dockshelters
Een stukje verderop ligt bedrijventerrein Spoorzicht aan de Roggestraat. Hier biedt De Raad Makelaars een koel- en vrieshal van 10.000 m2 te huur aan inclusief kantoren, verwerkingsruimtes, magazijnen, dockshelters en voldoende parkeergelegenheid. De bomen, beplanting en groenstroken rondom het gebouw zorgen voor een representatieve uitstraling. Schuitemaker: “Naast dit terrein ligt een terrein van 4500 m2 bedrijfsruimte, opgedeeld in twee distributieruimtes, opslagruimtes en zeventien dockshelters voor laden en lossen.”

Aan de Madeliefstraat 16 in het centrum van Nieuw-Vennep staat een representatieve bedrijfsruimte van 290 m2 met zes parkeerplaatsen en een hal die geschikt is voor de opslag van goederen. Het pand is goed bereikbaar via de N207 en ligt in de nabijheid van NS-station Nieuw-Vennep. Schuitemaker: “Op dit moment is het pand in delen verhuurd aan meerdere partijen. Over een nieuwe verhuurtransactie kan gesproken worden als er een partij interesse heeft in het gehele object.”

Crown Business Center
Naast bedrijfsruimten van diverse soorten beschikt De Raad over acht Crown Business Centers, op diverse plaatsen in de Randstad en daarbuiten. Het businesscenter dat het dichtst bij Nieuw-Vennep ligt, is Crown Business Center Schiphol, gelegen op een toplocatie in Hoofddorp en voorzien van een stijlvolle entree met een sfeervolle en strakke ontvangstruimte.

Beetje meer
“Met de Crown Business Centers bieden wij bijzonder representatieve kantoorruimtes met een beetje meer aan,” aldus Schuitemaker. Dat beetje meer slaat vooral op de extra faciliteiten, zoals een gezamenlijke receptie en telefoniste, vergaderzalen en in een aantal gevallen zelfs extra faciliteiten als kinderopvang, een fitnessruimte, bedrijfsrestaurant of gezamenlijke beveiliging. En niet te vergeten parkeerplaatsen, want bereikbaarheid is een belangrijk onderdeel van het Crown Business Center-concept. Voor mobiele bedrijven biedt De Raad in het Crown Business-concept ook serviceovereenkomsten aan. Zo huur je als het ware een virtueel kantoor waarbij het Business Center als postadres dient en waar bijvoorbeeld ook de telefoon opgenomen kan worden. Ook hier toont De Raad zich flexibel en klantgericht.

Op CBC Schiphol is het concept van binden en bij elkaar brengen extra sterk, dankzij de aanwezigheid van een restaurant met terras en uitstekende catering- faciliteiten. Hierdoor is dit businesscenter heel geschikt voor bijvoorbeeld bedrijfsfeesten en netwerkborrels van bedrijven en ondernemersclubs. Regelmatig wordt samengewerkt met organisaties die sport-, golf- en wellness-activiteiten organiseren. In het gebouw is een fitnessruimte aanwezig, waar u een personal trainer kan inhuren. Een paar keer per jaar zijn er borrels om de onderlinge band tussen de huurders te verstevigen. De communicatie tussen de gebruikers van het businesscenter verloopt onder andere via Facebook.

Vergaderzalen huren
Crown Business Center Schiphol heeft een aantal grotere vergaderzalen tot maximaal honderd personen. Deze zijn heel geschikt voor het organiseren van bijvoorbeeld een seminar. Wie hier kantoorruimte huurt, kan tegen een gereduceerd tarief een vergaderzaal huren in elk van de acht Crown Business Centers. Het online reserveringssysteem voor vergaderzalen is 7 dagen per week en 24 uur per dag in de lucht. U kunt dus in een oogopslag zien waar zalen beschikbaar zijn. Andere CBC’s in de nabijheid van Nieuw-Vennep zijn die van Haarlem en Aalsmeer. Verder zijn er Crown Business Centers in Leiden (Keypoint en Lammenschans), Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Gilze-Rijen.

Inspired
Je kunt natuurlijk veel vertellen, maar ervaring is uiteindelijk toch de beste leermeester. Daarom begint De Raad Makelaars met ‘Inspired’, een evenement waar de huurders van vastgoed van De Raad zich kunnen presenteren. Een soort open huis met een lezing en/of debat, workshops en natuurlijk een borrel achteraf. Doel van Inspired is niet alleen om ondernemers met elkaar te verbinden, maar ook om de bezoekers de sfeer in een Crown Business Center te laten proeven en de faciliteiten te laten ervaren. In de vestiging in Haarlem is dit evenement onder de naam ‘Inspired023’ al een bekend fenomeen aan het worden en op 2 juni was de aftrap in Leiden in het Crown Business Center Lammenschans onder de naam ‘Inspired071’. In het najaar volgt ook een Inspired in het Business Center in Bodegraven. De bedoeling is dat er meerdere edities van Inspired komen door het jaar heen. “Stilzitten past niet bij ons,” besluit Joyce de Mooij. “We zijn altijd in beweging en op zoek naar nieuwe mogelijkheden in de markt,” vult haar collega Martijn Schuitemaker aan. “De Raad Makelaars is, ook in Nieuw-Vennep, van alle markten thuis!”

De Raad Makelaars
Sandtlaan 38
2223 GG Katwijk
T 071 – 405 15 00
I www.deraadmakelaars.nl
E [email protected]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *