DONAR Groen bv: “Er blijft bij ons niets liggen”

Gereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen, bedrijfskleding en veiligheidsschoenen voor de groensector en andere branches. De schappen in het magazijn van DONAR Groen liggen er vol mee. Vader Frans en zoon Ralph van der Hulst vertellen enthousiast over hun filosofie en hun toekomstplannen.

“Een tijdje geleden was hier een klant die zijn aanhanger met kruiwagen buiten had neergezet. Je kon zien dat de kruiwagen veel gebruikt was, want de handvaten waren verdwenen. Terwijl de klant binnen een kopje koffie dronk, voorzagen wij de kruiwagen snel van nieuwe handvaten. Zeg maar een klein APK-beurtje. Dit soort verrassende zaken is onze kracht.”

Kop koffie
Frans van der Hulst en zijn zoon Ralph hebben er zichtbaar plezier in als het voorval in herinnering wordt gebracht. Het is zomaar een voorbeeld van hoe DONAR Groen klantgerichtheid in praktijk brengt. Daarbij hoort ook een kop koffie voor klanten die gekochte spullen komen afhalen, en helpen met het in de auto zetten van de spullen. Terwijl Frans en Ralph dit vertellen, zwaaien zij regelmatig naar voorbijlopende klanten.

Het is duidelijk: met elke klant heeft DONAR Groen een persoonlijke band, dankzij de gemoedelijke sfeer die er heerst. En daarbij maakt het geen verschil of het een eigenaar is van een klein hoveniersbedrijf of een chauffeur van een gemeente of een sociale werkplaats. In tachtig procent van de gevallen komen zij voor gereedschap. Maar de zeven medewerkers van DONAR verkopen ook bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen

Familiebedrijf
Op 1 juni van dit jaar bestond DONAR Groen twintig jaar. Na de start in Hoogeveen verhuisde het familiebedrijf naar Noordwijkerhout. Inmiddels zit DONAR alweer tien jaar in Nieuw-Vennep. Het bedrijf wordt geleid door Frans van der Hulst en zijn vrouw Jeannette, die verantwoordelijk is voor de financiële administratie. Sinds 1 maart 2014 werkt ook zoon Ralph in de zaak. Een van zijn eerste taken – naast verkopen – was het vernieuwen van de website, het verbeteren van de vindbaarheid op internet en de bouw van een webshop, waarmee ook klanten van buiten de regio worden bediend. Daarnaast heeft hij de contacten geïntensiveerd met collega-ondernemers door het lidmaatschap van ondernemersverenigingen en netwerkclubs. “Zo kun je ervaringen op ondernemersgebied met elkaar delen. En het levert handel op.”

Hoe zien Frans en Ralph de toekomst? “We willen marktleider worden, niet alleen regionaal, ook landelijk,” zeggen ze ambitieus. “Dit doen we door bezoeken aan beurzen en klanten, telefoontjes, mailings, artikelen in bladen en netwerkborrels. En natuurlijk door een compleet assortiment en een goede service tegen een eerlijke prijs. Alles wat hier besteld wordt, is de volgende dag bij de klant, ongeacht de windstreek vanwaar de bestelling komt. Snel handelen is belangrijk. De telefoon nemen we na twee keer overgaan op en klachten worden meteen opgelost. Er blijft bij ons niets liggen.”

DONAR Groen bv
Frankweg 1-3
2153 PD Nieuw-Vennep
T 0252 – 375 839
I www.donargroen.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam