BEMA Interieurbouw: “We roeien tegen de stroom in”

Ondanks de crisis in de bouw van de afgelopen jaren heeft BEMA Interieurbouw het razenddruk, zegt directeur Reuben Lange, die dit en vorig jaar voor een divers klantenbestand mooie projecten uitvoerde. Een interview en een overzicht van recente projecten.

Hoe gaat het met BEMA?
Reuben Lange: “We hebben het razenddruk en de orderportefeuille is zeker tot in het najaar goed gevuld. Wat de crisis betreft is er een ommekeer, maar we zijn er nog niet. Gelukkig hebben wij geen mensen hoeven te ontslaan, maar waar het werk voorheen kwam aanwaaien, moesten we de projecten de laatste jaren echt binnenslepen. Klanten keken puur en alleen naar de prijs, omdat zij dachten dat ze een poot werd uitgedraaid. Het gevolg hiervan is dat veel bedrijven onder de prijs doken, waardoor er te weinig marge werd gehaald. Gelukkig zijn wij tegen de stroom in blijven roeien. Er is genoeg water, maar je moet wel zoeken naar de vis.”

Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren?
“Wij zijn vast blijven houden aan onze principes: kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid. Ook hebben we geïnvesteerd in nieuwe frees- en zaagmachines en in goede opleidingen. Dat bleek de juiste aanpak. Daar komt bij dat we specialistisch werk doen, waardoor we minder last hebben van concurrentie. Zodoende konden we de stillere periodes opvangen. Feit is dat arbeid duur is. We werken met vakmensen die liefde voor het vak hebben. Overigens wordt het op termijn nog een probleem om goede mensen te vinden. Leerlingen die van vakopleidingen komen, missen over het algemeen de basistechniek. De kwaliteit van de opleidingen is dramatisch. Nog maar sporadisch kom je een vakman tegen.”

Jullie doen veel projecten in Amsterdam en omgeving. Hoe komt dat?
“Ons klantenbestand varieert van een lokale kaasboer, voor wie we een tafel maken, tot een groot kantoor van een internationaal concern, waarvoor we het complete interieur produceren, zoals kasten, banken, bureaus en balies. Geen meubelstuk is hetzelfde, we doen altijd maatwerk. We hebben inderdaad veel klanten in Amsterdam maar ook verder weg. We zitten hier op bedrijventerrein Spoorzicht in Nieuw-Vennep onder de rook van Amsterdam. Het terrein is de afgelopen jaren opgeknapt, onder andere de infrastructuur is verbeterd. Via de verbrede N207 zitten we zo op de A4 naar Amsterdam. De ontsluiting is goed en dat wordt nog beter als straks ook de A9 verlegd is.”

Rabobank Haaglanden-Den Haag

Voor een innovatieve smartwall met computers en tv-schermen in filialen van de Rabobank in Den Haag en omgeving, bouwde BEMA het meubilair. Ook het kantoormeubilair voor de Rabobank-medewerkers, die achter een glazen wand hun werk doen, is een product van de Nieuw-Vennepse interieurbouwer.

Optimizely – Amsterdam 

De wanden, kasten en tafels van het kantoor van Optimizely in Amsterdam zijn gemaakt door BEMA. Optimizely is een internationaal opererende en snel groeiende IT-organisatie, met het hoofdkantoor in San Francisco (VS) en diverse vestigingen in Europa, waaronder één in Amsterdam.

Superdry – Amsterdam

Voor de zogeheten flagstore van kledingmerk Superdry in Amsterdam verzorgde BEMA het winkelinterieur. De winkel van het internationale kledingconcern is 1400 m2 groot en bevat onder andere kasten, wanden en tafels die door BEMA zijn geproduceerd.

Max Havelaar – Utrecht

Eind 2014 bouwde BEMA kasten, wanden, ladenblokken, tafels en bureaus voor het kantoor van Max Havelaar in de binnenstad van Utrecht. Het meubilair werd gemaakt van duurzaam en milieuverantwoord kwaliteitsmateriaal, zoals mag worden verwacht van een organisatie die het fair trade-keurmerk uitgeeft en ambassadeur is van eerlijke handel.

Grontmij – Rotterdam en Groningen

Ingenieursbureau Grontmij richtte de afgelopen jaren zijn kantoren in Rotterdam en Groningen opnieuw in. BEMA bouwde de wanden, kasten, tafels, zithoeken en koffiecorners. Een en ander gebeurde in nauwe samenwerking met de         architect en de aannemer, zoals gebruikelijk bij dit soort grote projecten.

BEMA Interieurbouw
Vlasstraat 4
2153 GA Nieuw-Vennep
T 0252 – 675 592
I www.bema-interieurbouw.nl
E [email protected]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam