Het nuttige met het aangename verenigen: De charme van Grand Hotel Huis ter Duin

Huis ter Duin juni 2015 in Noordwijk aan Zee: in de lounge een zakelijk overleg. Daar tegenover drinken een paar spelers van het Nederlands Elftal wat aan de bar. Ze gaan op tussen de gasten. Op het buitenterras van de brasserie La Terrasse geniet een ouder stel van een kop koffie, terwijl bij Breakers Beach House twee vrouwen hardop nadenken over de lunch. Het windje ’s ochtends in juni is nog fris, maar achter de schermen van Breakers Beach House merk je daar niets van. Het is vooral genieten van de zon, een vers sapje en een kabbelende zee.

Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je niet ver te rijden of zelfs een vakantie te boeken. Een uurtje, een middag of een dag op zich is al voldoende. Wie naar Huis ter Duin in Noordwijk gaat, waant zich even op vakantie. Of je nu een frisdrank bestelt in de lounge, kiest voor een glas wijn vanuit een strandstoel, stijlvol wilt dineren in Latour of tijdens de lunch wilt genieten van het adembenemende uitzicht over de Noordzee. Het kan in Huis ter Duin. Gasten kunnen er voor uiteenlopende zaken terecht. Vanaf de Zuid-Boulevard stap je zo het gastvrije, karakteristieke Huis ter Duin in, via de Grent – bekend van het uitgaansleven – is restaurant Copper bereikbaar en vanaf het strand is Breakers Beach House met de rieten stoelen en Victoriaanse propellers de place to be.

Andere wereld
“Gasten komen aan in de gezellige drukte die een badplaats met zich meebrengt, maar via onze hoofdentree aan de Koningin Astrid Boulevard loop je zo door naar ons panoramaterras met het mooiste, meest rustgevende uitzicht dat je je maar kunt bedenken. Ik werk hier al bijna 20 jaar, maar het uitzicht verveelt nooit”, vertelt Food & Beverage manager Yuri Dries enthousiast. “Ik lieg geen woord als ik zeg dat je je in een andere wereld waant. Je ontkomt er niet aan, het vakantiegevoel overvalt je direct.”

Bedrijf met een ziel
Dat het als vakantie voelt, komt deel door de setting, maar des te meer door de warme, hartelijke ontvangst van de medewerkers. “Er zit een ziel in dit bedrijf, mede door de vaste kern medewerkers. De medewerkers zijn bevlogen, zelfs bij seizoenskrachten voel je dat. Ze komen elk jaar weer terug en dat terwijl de lat echt hoog ligt bij ons. Ons publiek heeft immers hoge verwachtingen. Daarom zijn we de ideale leerschool voor jonge high potentials. Je kunt hier je sporen in het vak verdienen.”

Bijzondere verhalen
Voor Yuri is Huis ter Duin de plek waar je bijzondere mensen ontmoet. “De locatie trekt die mensen aan. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar sommige hebben écht een heel bijzonder verhaal en dat is mooi.” Bij het werven van nieuwe medewerkers kijkt Yuri altijd of de kandidaat een match kan maken met dat bijzondere publiek. “Horeca-skills leren we je hier wel, maar ben jij in staat om het gesprek met onze gasten aan te gaan? Ik kijk daarom of de medewerker ook een uniek verhaal heeft. Dat zorgt voor de beste aansluiting tussen medewerker en gast en zo dragen wij keer op keer bij aan een bijzondere beleving voor onze gasten.”

F&B-professional of the year “We willen de gasten een hoog gevoel van gemak en comfort meegeven. Of men nu voor een drankje, een congres of ligbed voor op het strand komt. Iedere medewerker is zich daarvan bewust en draagt daar op zijn eigen unieke manier aan bij”, licht Yuri toe. Vorig jaar werd hij door een onafhankelijke vakjury gekozen als F&B-professional of the year 2014 en dat komt met name omdat hij zijn vak uitademt, het komt uit zijn hart. De titel is een verdienste van de samenwerking tussen het hele team. Je bent immers zo sterk als de zwakste schakel. Samen zorgen ze voor de beste klantbeleving die gasten zich kunnen wensen. Het is niet voor niets dat gasten blijven terugkomen.

Iedereen eregast
“Er zijn families die hier jaar na jaar terugkomen; van generatie op generatie. Met elkaar vanuit de strandstoelen herinneringen ophalen over wat ze hier allemaal hebben beleefd. Het hotel heeft dan ook een rijke historie. Al sinds 1887 is het een icoon in deze badplaats”, weet Yuri te melden. Wellicht zouden meer mensen zich moeten realiseren dat Huis ter Duin voor een breed publiek toegankelijk is. De gasten zijn dan ook veelzijdig: lokale gasten en uit de andere kant van het land. Bekende Nederlanders en gasten met wereldfaam. Maar, bekend of onbekend, ze hebben allemaal één ding gemeen: ze waarderen het gemak en comfort dat Huis ter Duin hen biedt. Iedereen voelt zich eregast in Huis ter Duin.

Grand Hotel Huis ter Duin
Koningin Astrid Boulevard 5
Postbus 85
2200 AB Noordwijk aan Zee
T 071 – 361 9220
E [email protected]
I www.huisterduin.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam