VideoConcept: “Een goede film verrast klanten”

In 2014 geleden richtte Bart onder de naam VideoConcept een eigen videoproductiebedrijf op. “Videomarketing is simpel, dus laat je zien!”

Wat doen jullie zoal?
“We maken bedrijfsvideo’s, promotiefilms, instructiefilms en productvideo’s voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Het kan gaan om een film die op grote schermen wordt vertoond tijdens beurzen of presentaties, maar vaak zijn ze bedoeld om te plaatsen op een website of op sociale media. Daarom moeten de films kort, krachtig en direct zijn, dus geen langdradige verhalen, maar beelden die associaties oproepen. De films hebben een duidelijke verhaallijn. Ook humor vinden we belangrijk. Dat pakt de kijkers. Mensen zijn visueel ingesteld. Gemiddeld kijkt iedere Nederlander bijna tien online video’s per dag, ook al doordat het aantal apparaten toeneemt waarop je filmpjes kunt bekijken, denk aan de mobiele telefoon en de iPad.”

Hoe onderscheid je je van andere videobedrijven?
“We besteden relatief veel tijd aan de intake en het opstellen van het script en de shotlist, zodat van tevoren goed duidelijk is wat het doel is van de video en wie de doelgroep is. Ook zijn we hierdoor zo min mogelijk tijd kwijt met draaien. Verder werken we met een vaste groep jonge en ambitieuze cameratalenten die gebruik maken van de nieuwste apparatuur. VideoConcept produceert video’s van nu, we zijn opgegroeid met massale beeldinformatie en zijn visueel ingesteld. Monteren en bewerken van de films doe ik zelf in mijn eigen studio. Dat geldt ook voor de regie en de voice-overs. Omdat ik ook freelance acteur ben, weet ik hoe het voelt om voor de camera te staan. Mensen vinden dat vaak eng, maar daar houden we rekening mee. We werken met camera-journalisten die de mensen coachen, zodat ze ontspannen overkomen. En we helpen ook met het plaatsen van de films op websites en op de sociale media. Ook adviseren we over de marketing, met als motto: videomarketing is simpel, dus laat je zien!”

Is een video maken duur?
“Dat hoeft niet. Vanaf 850 euro heb je al een filmpje. De prijs wordt bepaald door het al dan niet toevoegen van bijvoorbeeld animaties en infographics. Video’s leveren je veel op. Op sociale media worden filmpjes goed bekeken, films op een website zorgen ervoor dat bezoekers langer blijven hangen en ze dragen bij aan een betere vindbaarheid in Google. Dat leidt tot beleving en uiteindelijk meer aankopen. Kortom, een goede film verrast klanten, is spraakmakend en flitsend, versterkt het imago van een bedrijf en zorgt dat klanten fans worden.”

Wat is jullie meest recente project?
“Op dit moment zijn we bezig met een aantal projecten waaronder een promotiefilm voor een hippe strandtent. Voor Rijnstreek Business hebben we de gang van zaken rond de Sterkste Schakel gefilmd inclusief het juryberaad en de speeddatesessies van de deelnemers. Op 6 mei was de première in Huis ter Duin tijdens een bijeenkomst van de Sterkste Schakel Kring. Dat was heel bijzonder.”

VideoConcept
T 06-44403998
I www.videoconcept.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam