Van Rhijn Bouw in Katwijk: Veel ervaring met herstructurering wijken

Steeds vaker is Van Rhijn Bouw als partner betrokken bij de ontwikkeling van binnenstedelijke projecten. Een recent voorbeeld is de herinrichting van de Wijkerbaan in Beverwijk, met honderden appartementen, een woonzorgcentrum, twee woontorens, diverse winkels en bedrijfsruimtes, een gezondheidscentrum en een ondergrondse parkeergarage voor 250 auto’s.

“Een paradepaardje, waarmee we laten zien wat we in ons mars hebben.” Zo omschrijft directielid Jan van Duijn het project in Beverwijk, dat in drie fases wordt gebouwd. De eerste plannen dateren van 2010. In 2016 wordt de kroon op het werk gezet met de oplevering van de laatste fase: een 21 verdiepingen tellende woontoren met 107 appartementen.

Van Rhijn Bouw is een van de partners in het project, dat verder ondermeer bestaat uit woningbouwcorporatie WOONopMAAT en woonzorgcentrum ViVa! Elsanta. Van Rhijn Bouw realiseert dit project volgens het zogeheten design- en build-concept, waarbij de Katwijkse bouwer nauw samenwerkt met BBHD Architecten uit Amsterdam. Momenteel onderhandelt Van Rhijn met WOON- opMAAT over het afsluiten van een onderhoudscontract.

Binnenstedelijke gebieden
“Mede dankzij dit project in Beverwijk hebben we veel ervaring opgebouwd met de herstructurering van binnenstedelijke gebieden en wijken,” legt Jan van Duijn uit. “Ook in andere Noord-Hollandse gemeenten zijn we actief. Je kunt dit inmiddels wel een specialiteit noemen van ons bedrijf. Waarbij geldt dat we niet alleen bouwer zijn, maar ook een deel van het financiële risico dragen. Ook doen we de projectontwikkeling.”

Vaak doet Van Rhijn dit soort projecten samen met woningbouwcorporaties. Behalve met WOONopMAAT, met wie Van Rhijn de afgelopen vijftien jaar zo’n duizend woningen realiseerde, werkt het Katwijkse bedrijf ook voor Ymere in Noord-Holland, een van de grootste woningcorporaties van ons land. Van Ymere is Van Rhijn Bouw preferred supplier voor al het onderhouds- en renovatiewerk van deze woningbouwcorporatie. Dit werk verricht Van Rhijn vanuit de eigen vestiging in Nieuw-Vennep.

Studentenwoningen
Ook in deze regio is Van Rhijn Bouw actief op het gebied van stadsontwikkeling. In februari dit jaar is het bouwbedrijf bijvoorbeeld in Leiden gestart met de bouw van tweehonderd studentenwoningen. De eerste huizen worden eind 2016 opgeleverd. Ook in Katwijk ziet Jan van Duijn volop kansen om projecten te ontwikkelen, onder andere in de toekomst op het voormalige vliegveld Valkenburg. “De gemeente heeft een goede visie op bouwen, toont daadkracht en betrekt de Katwijkse bouwbedrijven nauw bij de plannen. De bouwsector in onze gemeente is gezond. Ik denk dat dit komt doordat er veel gedegen familiebedrijven zijn. Dat zorgt voor rust en continuïteit. Het zijn zware jaren geweest in de bouw, maar als we scherp aan de wind blijven zeilen, zie ik de toekomst positief tegemoet.”

Van Rhijn Bouw
Valkenburgseweg 62
2223 KE Katwijk
T 071 – 401 60 41
I www.vanrhijnbouw.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *