Het Kookstation in Bodegraven: “Wij vertellen het eerlijke verhaal”

In februari van dit jaar werd Het Kookstation opgenomen in het zogeheten Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Behalve dat dit een garantie is voor gezond eten, betekent dit dat bedrijven die een kookworkshop of een kookcursus volgen, dit op een fiscaalvriendelijke manier kunnen inboeken.

“We werken voornamelijk met streek-producten van lokale producenten die op een biologische manier zijn opgekweekt,” zegt Jurgen de Vries, eigenaar van Het Kookstation. Een kleine tien jaar geleden begon hij met het geven van workshops en cursussen in het monumentale stationsgebouw in Bodegraven, waar de trein tussen Leiden en Utrecht enkele keren per uur stopt. Wie niet per trein komt, kan gratis parkeren op het terrein naast het station. Het Kookstation kan groepen tussen de tien en negentig personen ontvangen.

Glaasje bubbels
“Los van het feit dat ons voedsel echt gezond en verantwoord is, proef je ook het verschil,” vervolgt Jurgen. “De bedoeling van onze workshops en cursussen is dat mensen zich bewust worden van het feit dat gezonde voeding beter is. Wij vertellen het eerlijke verhaal. Daarnaast leren we ze koken en geven we instructie over hygiëne in de keuken. Daar komt bij dat de mensen gewoon een leuke middag of avond hebben. Dat stimuleert de teambuilding. Zo combineren we het nuttige met het aangename.”

Een kookworkshop start met een glaasje bubbels. Na het uitdelen van de schorten begint het werk in de keuken, waar mensen tijdens het bereiden en koken van professionele koks leren wat lekkere spijs-wijncombinaties zijn en hoe je met passie gezonde gerechten kunt bereiden. Tussendoor zijn er kleine proeverijen met bijvoorbeeld kaas.

Gewelfde plafonds
Het koken wordt gevolgd door een diner aan tafel in de sfeervolle ambiance van het stationsgebouw met zijn hoge en gewelfde plafonds. Ook is het mogelijk om op het bordes buiten een drankje te drinken. De mogelijkheden zijn talloos, van een high tea tot het maken van stamppotten en tapasgerechten.

Fiscaal aantrekkelijke kookcursus
Speciaal voor bedrijven en organisaties biedt Het Kookstation de eendaagse gecertificeerde kookcursus ‘Gezond leren koken’ aan, die (btw-vrij) ook als bedrijfsuitje kan worden geboekt, inclusief instructie over het gebruik van kruiden en specerijen en een wijnproeverij. Talloze grote organisaties en veel kleinere bedrijven uit de regio boekten zo’n arrangement de afgelopen jaren.

Het Kookstation
Stationsplein 1
2411 EH Bodegraven
T 0172 –  618 648
I www.hetkookstation.nl
E [email protected]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *