DiFondo/Karly Kitchen terug in Rijnsburg: “Meer leven in de brouwerij”

Eind maart verhuisde keukenzaak DiFondo/Karly Kitchen van Katwijk aan den Rijn naar het centrum van Rijnsburg. Met drie andere ondernemers bedacht Karly van Duivenvoorde het shop-in-shop-concept ‘Bij Ons in de Hoftuin’ dat zich richt op de woonmarkt. “Hier is veel meer loop.”  

“De winkel in Katwijk aan den Rijn liep niet meer,” legt Karly van Duivenvoorde uit. “Op het laatst waren we nog maar met twee ondernemers over. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een andere locatie.” Dat werd dus het winkelcentrum in Rijnsburg, waar de keukenleverancier in 1980 ook begon. “Dichtbij mijn klantenkring, die voornamelijk in Rijnsburg en Katwijk is te vinden.” Hij zit er samen met Hemma Dsign (woonaccessoires), Star Steigerhout (steigerhouten meubels) en Someday (handgemaakte sieraden).

Boretti-store
Karly: “Natuurlijk heb ik hier minder ruimte om alle keukens te tonen. Maar met behulp van tekenprogramma’s laat ik zien dat we nog steeds een compleet assortiment keukens en apparatuur verkopen in alle prijsklassen. Ook de service en montage, die we in de werkplaats in Katwijk blijven doen, veranderen niet. Wat wel anders is, is dat ik nu een Boretti-store heb; de enige in deze regio. Alle producten van Boretti, van olijfolie tot pannen en van koffiebonen tot inbouwapparaten, zijn hier te koop. Verder verkoop ik hier Boretti Outdoorkitchens. In een maand tijd heb ik er daar al meer van verkocht dan in Katwijk in een heel jaar. Hier is er veel meer markt voor.”

Nog nadrukkelijker dan in het verleden zoekt Karly van Duivenvoorde naar de samenwerking met collega-ondernemers. Zo blijft hij de vaste dealer van De Raad Bouw BV voor het leveren van keukens in woningbouwproject De Bloem in Rijnsburg. En Karly werkt nauw samen met plaatselijke aannemers en bedrijven. “We moeten elkaar in leven houden.”

Leven in de brouwerij
Die lijn trekt Karly in het winkelcentrum door. “Om te overleven moeten we samenwerken. Vandaar dit voor de gemeente Katwijk unieke shop-in-shop-concept. Ook zoeken we de samenwerking met andere winkeliers in het winkelcentrum. We denken aan bijvoorbeeld een barbecuemarkt met hapjes en drankjes in de zomer en een grote kerstmarkt met kraampjes in de winter, waardoor er meer leven in de brouwerij komt in Rijnsburg. Zo trekken we meer mensen en dat is goed voor de verkoop.”

Er zijn diverse jonge ondernemers bijgekomen, vervolgt Karly, die sinds kort bestuurslid van de winkeliersvereniging is. “Allemaal Rijnsburgers die enthousiast zijn en bereid om de schouders eronder te zetten. De eerste weken waren goed. We hebben heel veel bezoekers gehad en de reacties zijn heel positief. Nu moeten we dat gaan omzetten in meer verkoop.

DiFondo/Karly Kitchen
Bij Ons in de Hoftuin
Anjelierenstraat 9-11, 2231 GT Rijnsburg
T 071 – 402 44 44
I www.karlykitchen.nl
I www.difondo.nl
I www.bijonsindehoftuin.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *